Kultúra

Liam Neeson szinkronizálva is fantasztikus lesz a Szólít a szörnyben

Új magyar előzetest kapott a fantasy, amelyben a kiváló színész alakítja a ránézésre ijesztő, de valójában jámbor teremtményt.

Korábban is jelentek már meg ígéretes kedvcsinálók a Szólít a szörny (A Monster Calls) című díjnyertes regény mozis feldolgozásához, ám míg azoknak még nem igazán, addig a július idusán érkezett harmadik trailernek már se perc alatt sikerült meggyőznie arról, hogy a Juan Antonio Bayona rendezésében készülő film valami lélegzetelállító lesz.

A címben is megénekelt szörnyet motion-capture segítségével életre keltő Liam Neeson nevével fémjelzett produkciónak most megérkezett a hivatalos magyar posztere és az említett előzetes szinkronizált változata, amely az eredetihez hasonlóan káprázatos lett.

Freeman Film
Freeman Film

A Szólít a szörny egy 12 éves fiú, Connor (a Pánban feltűnt Lewis MacDougall) történetét meséli el. A sztori szerint Connor az édesanyja súlyos betegsége és az őt állandóan vegzáló iskolatársai elől esténként egy álomvilágba menekül, ahol szörnyek és tündérmesék elevenednek meg, amelyek segítenek neki megélni és kezelni olyan dolgokat, mint a veszteség, a bátorság és a hit. Ebben a világban talál rá az egyetlenre, akivel meg tudja osztani érzéseit: a varázslatos képességekkel rendelkező szörnyre, akinek segítségével Connor lassacskán felfedezi a reményt és rátalál a benne lakozó erőre és bátorságra.

A nemcsak látványos, de érezhetően megindító filmben Connor édesanyját az Oscarra is jelölt Felicity Jones, az édesapját Toby Kebbell, a nagymamáját pedig Sigourney Weaver alakítja. A további mellékszereplőket játszó Geraldine Chaplin és Jennifer Lim alkotta színészgárdával forgatott Szólít a szörny október 27-én kerül a magyar mozikba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik