Kultúra

James McAvoy félelmetes alakítással hajt rá az Oscarra – itt a Széttörve első előzetese

M. Night Shyamalan új thrillerében a színész egy skizofrént fog alakítani, akinek 23 különböző személyiség lakik a fejében.

Jövőre ismét új filmmel jelentkezik majd a misztikus mozik valaha ünnepelt mestere: M. Night Shyamalan, aki az ezredforduló táján készült izgalmas produkcióit követően az elmúlt években már nem volt képes hozni a korábbi színvonalát és csupa felejthető művet tett le az asztalra. A 2010-es Az utolsó léghajlító, a 2013-as A Föld után és a tavalyi A látogatás után természetesen semmi sem garantálja, hogy a legújabb saját ötletén alapuló alkotása: a Split (Széttörve) jobban fog sikerülni, mindazonáltal a most kijött első előzetes alapján James McAvoy miatt érdemes lesz adni egy esélyt a filmnek, mert a színész szenzációs lesz benne.

A szokásához híven a saját forgatókönyvéből dolgozó Shyamalan horrorba hajló thrillere egy Kevin nevű figuráról fog szólni, aki nagyon durva tudathasadásban szenved: 23 különböző személyiség lakozik benne, márpedig ezek között a kilencéves kisfiútól kezdve az egobajnok keménycsávón át egészen a rezignált lelkipásztorig mindenféle akad. Természetesen amíg ezzel a “sokoldalúságával” csupán önmagára jelent veszélyt, addig nincs olyan nagy gond, csakhogy miként az a trailer elején is látható, hősünk egy nap elrabol három tinilányt, akiket aztán a lakásában bebörtönözve kezd el az őrületbe kergetni. Hogy mi lesz ennek a vége, azt még nem tudni, mindenesetre az előzetesből az is kiderül, hogy Kevinnek létezik egy nagyon sötét énje is: ő a “fenevad”, akit nyilván a lányok sem szeretnének megismerni.

A témáját tekintve a 2003-as Azonosságot (Identity) idéző Split mellékszerepeit Kim Director, Betty Buckley, Sterling K. Brown, Haley Lu Richardson és Anya Taylor-Joy játsszák. A felettébb ígéretes thriller 2017. január 20-án fog debütálni az amerikai mozikban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik