Kultúra

Rajongók ezrei követelnek barátot Amerika Kapitánynak

Azok után, hogy korábban a Jégvarázs Elzájának követeltek azonos nemű párt #GiveElsaAGirlfriend címékkel, ezúttal a #GiveCaptainAmericaABoyfriend hashtag jelenleg az egyik legfelkapottabb kettőskereszttel kifejezett üzenet a Twitteren.

A korábbi kampány mögött az áll, hogy a Jégvarázs a mozitörténelem eddigi legnagyobb bevételt hozó animációs filmje, s egyébként a Disney szexuális kisebbségek által leginkább kedvelt meséje. Éppen azért sokan úgy gondolják, Elza ereje megfelelő példa lehet azok számára, akik próbálják felfedezni szexuális beállítottságukat.

Ezúttal Amerika Kapitánnyal kapcsolatosan indult hasonló kampány, hiszen a képregényadaptációk egyik legkedveltebb karakteréről van szó, akinek ugyan már volt plátói és felületes kapcsolata is nőkkel, de pont emiatt nem a szexusa a legfontosabb. A mozgalom kiagyalói szerint a queer-srácoknak is kellene egy szuperhős, akire felnézhetnek, erre pedig a csillagsávos egyenruhában flangáló hős lenne a legalkalmasabb. Bár egyesek szerint istenek és űrlények ide vagy oda, az hogy Amerika Kapitány férfi partnert kapjon, teljességgel elképzelhetetlen:

A kampány természetesen megkapta a maga jaoiját, vagyis a férfi-férfi kapcsolatot megjelenítő mangát:

https://twitter.com/Hamlet_Machine/status/735110583880712192?ref_src=twsrc^tfw

Sőt, más azt is elképzelte, az eseményeknek hogyan kellett volna történnie a legutóbbi Amerika Kapitány-filmben:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik