Kultúra

Rendhagyó szerelmi történet lesz az Amerika Kapitány 3

Legalábbis a szuperhősmozit rendező Russo fivérek egyike szerint, aki egy interjúban elmagyarázta, pontosan mit kell ezalatt érteni.

Elsősorban nem háborús film és nem is akcióthriller, hanem szerelmi történet lesz az Amerika Kapitány: Polgárháború – ezt fogalmazta meg az Empire magazinnak az Amerika Kapitány: A tél katonájával komoly elismertségre szert tevő Anthony és Joe Russo közül az utóbbi. A bátyjánál egy évvel fiatalabb rendező egészen pontosan a “love story” megfogalmazást használta, csakhogy távolról sem romantikus értelemben, ugyanis a filmben egy sokkal különlegesebb kapcsolat válik majd hangsúlyossá:

Az a leglenyűgözőbb a Kapitány és Bucky sztorijában, hogy ez egy szerelmi történet. Ez a két srác együtt nőtt fel, ezáltal ugyanaz az érzelmi kapcsolat köti össze őket, amely más testvéreket, sőt: az ő viszonyuk több is annál, miután Steve-nek Bucky volt az egyetlen támasza fiatal korában.

– magyarázta Joe Russo, aki szerint ezt a testvéri szereteten alapuló kapcsolatot beárnyékolja majd Barnes bizonytalan moralitása, tekintve, hogy a figura A tél katonájává válva többé már nem egyértelműen jó vagy rossz.

Steve-nek kell majd választ találnia arra a kérdésre, hogy Bucky igazából ellenség-e vagy sem, miközben lesznek majd karakterek a filmben, akik nem fognak egyetérteni vele. Ez nagyon sok konfliktushoz fog vezetni.

Russo ezzel arra célzott, hogy végül a Kapitányék, azaz Steve Rogers (Chris Evans), Bucky Barnes (Sebastian Stan), a Sólyom (Anthony Mackie), Sólyomszem (Jeremy Renner), Skarlát Boszorkány (Elizabeth Olsen) és a Hangya (Paul Rudd) Vasemberékkel, vagyis Tony Starkkal (Robert Downey Jr.), a Hadigéppel (Don Cheadle), Fekete Özveggyel (Scarlett Johansson), Fekete Párduccal (Chadwick Boseman) és Vízióval (Paul Bettany) fogják összerúgni a port. Az Amerika Kapitány: Polgárháború május 5-én fog a magyar mozikba kerülni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik