Kultúra

Szenzáció: trilógia lesz az új Harry Potter-mozi!

A nagy hírt J.K. Rowling jelentette be a Twitteren.

Immár az utómunkálatokat tapossa a Harry Potter regényciklussal világhírűvé vált írónő, J.K. Rowling Legendás állatok és megfigyelésük című könyvének filmadaptációja, amelyről most kiderült, hogy valójában nem egy, hanem három filmnek készül. A hírt maga Rowling tette közzé a Twitteren, ahol így fogalmazott az egyik rajongója posztjára reagálva:

Attól tartok, félreértetted. A Harry Potter és az elátkozott gyermek egy színdarab. Noha a Legendás állatok és megfigyelésük 3 film lesz!

A filmekben Eddie Redmayne fogja játszani a főszerepet. A Stephen Hawking megformálásáért tavaly a legjobb férfi színésznek járó Golden Globe-ot és Oscart is begyűjtő, majd idén A dán lányban nyújtott alakításáért ismét egy rakás jelölést szerző színész Newt Scamander, avagy Göthe Salmander “magizoológus” karakterét formálja meg az alkotásokban, amelyek közül az elsőt a korábban négy Harry Potter-filmet is levezénylő David Yates rendezi. A regénye alapján Rowling által írt forgatókönyvből készülő Legendás állatok és megfigyelésük első része világszerte novemberben fog a mozikba kerülni.

Forrás: Twiter via Independent

Ajánlott videó

Olvasói sztorik