Kultúra

Három új varázslóiskoláról rántotta le a leplet J. K. Rowling és mind lenyűgöző

A Harry Potter-rajongók kiugranak a bőrükből, ha megtudják, mit tanítanak az afrikai suliban.

Tavaly szeptemberben megújult a Harry Potter-regények világhírű írónőjének weboldala a Pottermore, ám a rajongóknak egészen most péntekig kellett várniuk egy igazán nagy durranásra. Rowling megnevezett ugyanis három vadonatúj varázslóiskolát a Potter-univerzumban, azaz itt a Földön – vette észre a BuzzFeed.

Forrás: Pottermore.com
Forrás: Pottermore.com

A három suli, akárcsak az eddig ismertek, a világon elszórva találhatók. A Mahoutokoro Japánban, a Castelobruxo Brazíliában, az Uagadou pedig az afrikai kontinensen.

A puszta létezésükön kívül az írónő több izgalmas részletet is elárult a tanműhelyekről. Az afrikai Uagadou például a legnagyobb varázslósuli a bolygón és Afrika minden szegletéből várja a tanoncokat. Ráadásul az igencsak jól hangzó

 pálca nélküli varázslásra

szakosodott. A japán iskolában a gólyák olyan köpenyt kapnak, amely velük együtt növekszik, a színe pedig aszerint változik, hogy milyen szinten tartanak tanulmányaikban.

Rowling leleplezte az amerikai iskola nevét is, amely a Legendás lények és megfigyelésük című művében szerepel említés szintjén, sőt, a már ismert tanodákról új történeteket mesélt el a honlapon. Kiderült továbbá, hogy összesen tizenegy nagy suli létezik, azaz három intézményről még mindig nem tudjuk, hol rejtegethetik a láthatatlanná tévő bűbájokkal. Lehet, épp Magyarországon?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik