Kultúra

Brutális lesz a következő Alien-mozi

Állítja a mester, azaz Ridley Scott, aki egy interjúban elárulta, új művét még A nyolcadik utas: a Halálnál is borzalmasabbra tervezi.

Miközben meglepetésre a Mentőexpedícióért Arany Glóbuszt nyerő Ridley Scott végül lemaradt az Oscar-jelölt rendezők listájáról, a direktor nem ül a babérjain és már készíti is elő a következő projektjét, amelyről tavaly óta tudjuk, hogy az Alien: Covenant című Prometheus-sequel lesz. A februártól Ausztráliában forgó sci-fi horror kapcsán a 78 éves rendezőlegenda a minap a Screen Slam-nek elmondta, milyen szörnyűségre készül, ugyanis feltett szándéka “keményen R-besorolásúra” (azaz 18 éven felülieknek szóló kategóriájúra) forgatni a mozit, amely elképzelései szerint még az annak idején őt is kiborító A nyolcadik utas: a Halálnál is sokkolóbb lesz:

Sosem fogom elfelejteni az Alien kész változatának első próbavetítését. Képtelen voltam végigülni. A konyhai jelenet közben, amikor John Hurt elkezdte felöklendezni a reggelijét, rájöttem, milyen roppant félelmetes is lett a film… Úgy éreztem, túl messzire mentem. Idén újra megfogom próbálni, csakhogy ezúttal sokkal durvább végeredménnyel.

Scott tehát jól beharangozta a (röhejes predátoros mozikkal együtt) nyolcadik Alien-filmet, amely a tervek szerint 2017. október 6-án fog az amerikai mozikba kerülni. Remélhetőleg aztán valóban lesz is olyan jó, hogy felvegye a versenyt az 1979-es klasszikussal.

Forrás: Screen Slam via Collider

Ajánlott videó

Olvasói sztorik