Kultúra

Új címet kapott a Prometheus folytatása

Igen, már megint. Az új keresztséget a filmet rendező és produceráló Ridley Scott fedte fel egy interjúban.

Kezd aggasztóvá válni a Prometheus-sequel körüli agonizálás, miután még szeptember végén Ridley Scott bejelentette a 2012-es sci-fije folytatásának hivatalos címét, aztán most meg váratlanul azt jelentette be, hogy valójában kicsit más lesz a film címe. A mindeddig Alien: Paradise Lost (kb. Alien: Elveszett édenkert) keresztségű produkció immáron az Alien: Covenant (kb. Alien: Egyezség) címre hallgat. A 77 éves rendezőfejedelem a módosítás miértjéről ugyan nem, ám arról már mesélt az Indiewire-nek adott interjújában, hogy igazából miért és hogyan vállalta el a nagy sikerré vált Mentőexpedíció levezénylését.

Nem szoktam előre eltervezni, hogy milyen projekttel foglalkozom majd legközelebb. Gyermeki módon élvezem azt, ha hirtelen elém kerül egy filmterv, amibe belevághatok. Szóval épp nem volt semmi folyamatban, mindössze az Alien: Covenant jövő februárban induló forgatását készítettük elő, illetve a forgatókönyvvel küszködtünk, amikor kaptam egy hívást, mondván van itt ez a teljesen kész The Martian című szkript, érdekelne-e a dolog. Még aznap megkaptam és egy délután alatt el is olvastam, majd végül felhívtam a Foxot, hogy beszélnem kell a forgatókönyvet író Drew Goddarddal.

– mesélte Scott a sztorit, amelybe ugyanakkor nemes egyszerűséggel belecsempészte a Prometheus 2 új címét, azonban ennyi: többet már nem mondott sem a produkció alakulásáról, sem a cím jelentéstartalmáról. Hogy aztán mi sül ki a februártól forgó folytatásból, azt igazából csak 2017-ben tudjuk meg, ugyanis az Alien: Covenant valamikor nagyjából két év múlva kerül majd a mozikba.

Forrás: Indiewire

Ajánlott videó

Olvasói sztorik