Élő Kultúra

Csillagok Háborúja – élőben

Nézd velünk végig az első, eredeti Star Wars filmet, amiben Luke még gyermekfejű parasztlegény, amiben seggarcú idegenek kocsmáznak, és amiben meghal Obi-Wan. Eredeti szinkron, VHS-verzió.

Ezt a szép kommunista szombatot találtuk arra, hogy a szerkesztőség néhány tagjával leélőzzük a Star Wars IV: Egy új reményt, leánykori nevén Csillagok Háborúját.

A filmet ide kattintva Te is nézheted velünk, az élőzés meg itt alul van ↓↓↓↓↓↓↓

Miért ekkora seggarcok a birodalmiak szegény Beru néniékkel?

Az hagyján, hogy a csíra jawákat, meg amit lehet szétbarmolják miközben a droidokat keresik és MINDENT SZANASZÉT HAGYNAK! De! Nem hiszem, hogy akármilyen katonai alakulat hivatalból fel kéne, hogy gyújtsa a civileket… pláne ha el is vihetnék őket kihallgatni… ráadásul a rohamosztagosoknak ebben a részben nincsenek lángszórós egységei. Ki gyújthatta hát fel őket? Egy logikus magyarázat van: Boba Fett.

Palpatine el is követte az első nagy hibáját

Julius Cézárnak volt annyi esze, hogy hallgatott a történelmi tapasztalatokra és hagyta, hogy a szenátus legalább névleg kormányozhasson, ha valós hatása nem is volt. Ezt Sullától tanulta, aki Palpatine hibájába esett és azt éreztette a szenátussal, hogy semmit sem érnek. Ez ugyan igaz is volt, de a hiperkompetitív rómaiak nem vették jó néven. Palpatine ezzel szemben azonnali hatállyal felfüggesztette a szenátust, ezért már nem kell aggódniuk amiatt, hogy a szenátorok egy része a felkelőket támogassa a köztársaság visszaépítésében. Organa szenátor = Cicero.

"Emberibb fegyver, emberibb időkből"

Mondja Ben bácsi annak a Luke Skywalkernek, akinek az édesapja ugyanezzel a fénykarddal harcolt, amikor a bölcs Ben bácsi megcsonkította, levágta minden végtagját, majd otthagyta élve elégni egy vulkánbolygón. Cuki.

Popkultúra level végtelen

Luke simán lehetett volna egy Beatles-tag: férfiatlan soványság, elveszett tekintet, bilifrizura, selymes fürtöket lebegtet a sivatagi szellő. Ó, ezek a hollywoodi csibészek, értem én, hogy összefonódik arrafelé minden, tulképp az egész egy utólagos merchandise-akciónak indult. Összeesküvés, tudjukkik.

luke_skywalker

Memóriazavaros droidok

Az ugye megvan, hogy a harmadik részben CSAK 3CPO-nak törlik ki a memóriáját, R2D2-nek nem. Tehát R2D2-nak mindenről tudni kellene ami a negyedik rész előtt történik és hiába nem rendelkezik az intuíció képességével, hogy magával átadhassa ezt a tudást, maradhattak benne infók amik segíthetnék a lázadókat. De senkinek nem jut eszébe, hogy átvizsgálják a memóriáját. :(

Olvasói sztorik