Kultúra

A Tankcsapda a megmondhatója, mennyire magyar város London

Londoni metró (Array)
Londoni metró (Array)
El se hinné, mi mutatja meg leginkább, mennyire sok magyar él Londonban. Igen, valamennyire még Ákosnak is van köze a dologhoz.

Csak a kormány szemellenzős csinovnyikjai nem látják be lassan, hogy a bevándorlásnál a kivándorlás nagyobb probléma: az utóbbi években egyre több olyan magyar megy el innen, aki értékes a munkaerőpiacon, hiányszakmában dolgozik, tanult és művelt, de elege van a hazai viszonyokból. Ennek eredményeként jöhetnek létre olyan cikkek, mint ami a 444-en jelent meg, miszerint London a második legnagyobb magyar várossá vált.

A lap – talán hogy meggyőzze a kétszázezres debreceni közösséget – azt ötölte ki, hogy a Spotify netes zeneszolgáltató statisztikáit veszi alapul, azaz megnézi, mely városból hányan töltik le az adott magyar együttes dalait. A Tankcsapda rögtön nagy szívenszúrás a cíviseknek, ugyanis több londoni letöltésük van, mint debreceni, pedig helyi a csapat.

Ákos, ne hagyj el!

De a legtöbb magyar együttesnél is az jön ki, hogy Budapest után London következik a sorban, aztán vegyes a további sorrend, a többi vidéki magyar város osztozik a helyeken. Debrecen leginkább a rockegyütteseknél szerepel az előkelő 3. helyen, míg más műfajoknál Szeged letaszítja a dobogóról. Szeged a második helyre is képes, de ehhez a Punnany Massif és Ákos rajongói kellenek.

Érdekes, hogy a fiatalabbak által kedvelt Halott Pénz és Wellhello esetében már az ötödik csak London, mivel ők még valószínűleg tanulnak, nem költöztek ki (bár a listán megjelent valamiért Isztambul is). London abszolút nem jelenik meg (sőt más külföldi város sem) a 30y, Kis Grófo és az Ismerős Arcok letöltési listáin.

Persze, mint a cikk is megjegyzi, nem ugyanolyan a netelérés Szegeden, mint Debrecenben, mások a popkulturális és egyéb szokások, és ez Londont még messzebb helyezi nem csak térben. Így azért sántít a megállapítás, hogy London népesebb magyarsággal rendelkezik, mind Debrecen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik