Élet-Stílus

Mágikus jeleket fedeztek fel a londoni Towerben

Az 1078-ban épített londoni Tower egyes részei az elmúlt, több mint kilenc évszázad során szolgáltak már fegyverraktárként, állatkertként, királyi palotaként, magas rangú személyek börtöneként, csillagvizsgálóként, levéltárként és erődítményként is, így nem csoda, hogy ez idő alatt már mindenféle emberek megfordultak és tevékenykedtek a falai közt, így a régészek még manapság is gyakran fedeznek fel újabb és újabb részleteket az épületkomplexumban.

229995717_428465e9be_z

Fotó: August

Nemrégiben arra derült fény, hogy a Tower részét képező Queen’s House XVI.-XVIII. század közti lakói és a személyzet nem igazán érezte magát biztonságban a megerősített falak közt – ezt ötvennégy, különböző gerendákba égetett jel bizonyítja, melyek mágikus erejükkel óvták az épületet a tűztől, villámcsapástól, a boszorkányok átkaitól és a Gonosz seregétől.

14705739847_3909b2deab_z

Fotó: Jonathan

Ez a kétszáz év elég mozgalmas időszak volt az angol történelemben, hiszen gondoljunk csak a reformációra, boszorkányüldözésekre, ellenreformációra, a polgárháborúra, vagy épp az 1756-1763 közt vívott Hétéves háborúra, amelyet később sokan – köztük Winston Churchill is – az első világháborúként emlegettek.

15626967126_35699df0a6_z

Fotó: Jonathan Rolande

Az 1540-es években épült Queen’s House fa tetőszerkezetének helyreállítási programja közben felfedezett jelek közt megtalálható a dupla V, amely Szűz Máriára (Virgin Mary, vagy latinul Virgo Virginum) utal, ennek fordított verziója, a ΛΛ, amely szintén Mária (Mary) jele lehet. Emellett felbukkan egy kerékre hasonlító szimbólum, amely minden bizonnyal démoncsapda volt (a démonok követnék az egyenes vonalakat, és a körbe szorulnának), valamint a háló, amely az Ördögöt és a démonokat hivatott az épületen kívül tartani.

2015-04-27_TOL_QueensHouseConservation (12)

Fotó: Independent

A jeleken kívül a szakemberek rituális céllal egymásra rakott állati (tehéntől, báránytól és nyúltól származó) csontokat, valamint öt bőrszalagot és két törött agyagpipát is találtak, melyek mind a démonok távol tartásában játszottak szerepet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik