Kultúra

Folytatódhat a Harry Potter-láz? J. K. Rowling újra gyerekkönyvet ír

A Harry Potter-kötetek írója nem szakadt el teljesen az őt naggyá tett műfajtól.

J. K. Rowling, a Harry Potter-könyvek írója a BBC rádiónak elmondta: nem hagyott fel a gyermekirodalommal annak ellenére, hogy jelenleg Robert Galbraith írói álnéven krimiket ír és dolgozik a Legendás állatok és megfigyelésük című fiktív tankönyvére épülő filmtrilógia forgatókönyvén.

“Megírtam egy gyermekkönyv egy részét, amit nagyon szeretek. Be fogom fejezni a könyvet. Lesz újabb gyermekregény” – mondta az írónő, ám ügynöke, Neil Blair már jóval óvatosabban fogalmazott: az új könyv kiadásának időpontját firtató kérdésre csak annyit mondott, hogy a “könyv írása folyamatban van és egyelőre nincsenek tervek kiadására”.

Az 50 éves Rowling nevéhez fűződik a hétkötetes Potter-sorozat és annak három spinoff-kötete (Legendás állatok és megfigyelésük, A kviddics évszázadai, Bogar bárd meséi) mellett a jóval kevésbé hangos sikerű Átmeneti üresedés és a Kaukkszó című regények is, legújabb bűnügyi regénye, a Career of Evil pedig a napokban jelenik meg. Emellett jelenleg folynak a szerző új színdarabjának előkészületei, a Harry Potter and the Cursed Child (Harry Potter és az elátkozott gyermek) című kétrészes színpadi művet jövő tavasszal mutatják be a West Enden.

A családjával Edinburghban élő írónő jelenleg a világ egyik legismertebb asszonya, a legolvasottabb és legjobban fizetett szerzők egyike. Fő művét, a teljes Harry Potter-sorozatot 65 nyelvre fordították le és több mint 350 millió  – más forrás szerint több mint 400 millió – példány kelt el belőle.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik