Kultúra

A legnagyobb könyves kivonul több plázából

alexandra (Array)
alexandra (Array)

Az átalakuló vásárlói igényekhez igazodva a következő hónapokban átszervezi bolthálózatát az Alexandra.

A legnagyobb magyarországi könyvkiadással, könyvforgalmazással foglalkozó cég, a Rainbow Üzletlánc Kft. 10 plázában – Alba Plaza, Csepel Plaza, Duna Plaza, Győr Plaza, Miskolc Plaza, Nyír Plaza, Kaposvár Plaza, Szeged Plaza, Szolnok Plaza, Zala Plaza – szünteti meg boltját augusztustól. Ezzel egyidejűleg több helyen a régebbiek helyett új Alexandra könyvesboltok nyílnak. Az Alexandra az átszervezés után 39 településen megtalálható 61 üzletével továbbra is az ország legkiterjedtebb és legnagyobb könyvesbolthálózatát üzemelteti.

Egyes városokban új helyre, akár nagyobb alapterületre költöznek az Alexandra könyvesboltok. Egy kivétellel a megszűnő üzletek helyett minden olyan településen találnak Alexandra könyvesboltot a könyvrajongók, ahol a hálózat eddig is jelen volt. Az átalakítás után 51 vidéki és 10 budapesti, országosan tehát összesen 61 könyvesboltban, több mint 30 ezer négyzetméteren várják a megszokott széles kínálattal a vásárlókat Alexandra márkanév alatt.

Szabó Tünde, az Alexandra könyvesboltokat üzemeltető Rainbow Üzletlánc Kft. ügyvezetője tudatta, az átszervezés után még nagyobb erővel koncentrálhatnak a náluk megszokott széles könyvkínálat bővítésére, a vásárlóközönség minél jobb kiszolgálására. Az Alexandra hamarosan új arculattal, megújult honlappal jelenik meg, és további újításokat is tervez. A változások hatására az ügyvezető szerint tovább bővülhet az üzletek forgalma, valamint erősödhet piacvezető pozíciója.

A cég a jövőben még nagyobb hangsúlyt helyez az online értékesítésre, a vidéki elérésre. Az interneten rendelt könyvek házhoz szállítása augusztustól ingyenes lesz ott, ahol nincs Alexandra könyvesbolt, ahol megrendelt kiadványok átvétele a boltban nem megoldható. Ez egyedülálló a hazai piacon. Az Alexandra, mint a legnagyobb vidéki eléréssel rendelkező könyvforgalmazó ezzel is könnyítené a széles könyvválasztékhoz történő hozzáférést a legkisebb településeken is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik