Kultúra

Négy fővárosi színház keresi új igazgatóját

szinhaz(210x140).jpg (Array)
szinhaz(210x140).jpg (Array)

A Katona József Színház, a Radnóti Miklós Színház, a Centrál Színház és a József Attila Színház ügyvezető igazgatói pályázatának kiírásáról döntött keddi ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

A képviselők 19 igen és 1 nem szavazattal, 7 tartózkodás mellett fogadták el az előterjesztést.

A Tarlós István főpolgármester által jegyzett előterjesztés emlékeztetett arra, hogy a négy, nonprofit kft. formában működő színház ügyvezetőjének megbízatása 2016. január 31-én lejár és az előadóművészeti törvény értelmében a vezetői feladatok ellátására pályázatot kell kiírni – a szakmai munka folytonossága érdekében – legalább hat hónappal korábban.
A közgyűlés határozata szerint a pályázatok kiírásának határideje július 31.

A pályázatokat véleményező szakmai bizottságba a Fővárosi Közgyűlés Hassay Zsófia és Orbán Gyöngyi képviselőket delegálta. A szakmai bizottság többi tagját 90 napon belül kérik fel. Mind a négy színház esetében az ügyvezetői megbízatás 2016. február 1-jétől 2021. január 31-ig tart.

A pályázati felhívásokat az Emberi Erőforrások Minisztériumának honlapján teszik közzé, a pályamunkákat a megjelenést követő 30 napon belül várják.

A jelenlegi igazgatók közül Máté Gábor, a Katona József Színház vezetője, Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója és Puskás Tamás, a Centrál Színház ügyvezetője már jelezte, hogy újból pályázik a posztra, Bálint András, a Radnóti Színház igazgatója pedig úgy nyilatkozott, hogy 30 év után már nem pályázik újra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik