Gazdaság

Júliustól dől a pénz a vállalkozásokhoz

palyazat(210x140).jpg (Array)
palyazat(210x140).jpg (Array)

Új, vissza nem térítendő pályázatokat írnak ki a nyárra. A visszatérítendők viszont csak jövőre indulhatnak.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) a tervek szerint az idén júliusban újabb jelentős pályázati kiírások jelennek meg – mondta Karsai Tamás, Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára elmondta szerdán a Napi Gazdaság konferenciáján, Budapesten.

Emlékeztetett arra, hogy a GINOP-ban meghaladja a 2 ezer milliárd forintot a vissza nem térítendő támogatások kerete, és további 729 milliárd forint visszatérítendő támogatásokat nyújtó pénzügyi eszközök állnak rendelkezésre 2014-2020 között.

Tájékoztatása szerint 2015-ben a vissza nem térítendő gazdaságfejlesztési uniós forrásokból a tervezetthez képest előbbre hozzák a vállalati kutatás-fejlesztésre vonatkozó kiírást, és júliusban megjelennek majd újabb területekre is, köztük az iparjogra, épületenergetikára vonatkozó felhívások is. Ugyanakkor szerinte a visszatérítendő támogatást tartalmazó pénzügyi eszközöknél idén a közvetítő cégek kiválasztása zárulhat le, és jövő évtől indulhat meg ezen támogatások kihelyezése – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik