Kultúra

A félévszázados Művészetek Völgye lesz a legnagyobb

Művészetek Völgye sajttáj 01 (Array)
Művészetek Völgye sajttáj 01 (Array)

Július 24. és augusztus 2. az idei Művészetek Völgye időpontja, a szervezők azt ígérik, az utóbbi évek legnagyobb Káli-medencei fesztiválját rántják össze. A programban ott vannak a megszokott elemek, a versudvartól, a Hobo koncerten át a színházakig, az new wave pedig például a Balaton Method, több elektronikus formáció és a különböző okostelefonos alkalmazások megjelenése jelenti.

Mától elérhető a 25. Művészetek Völgye programja, amelyet a megszokott módon, egy színházzal, zenével tarjított sajtótájékoztatón mutattak be a közönségnek.

Idén Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend ad otthont a fesztiválnak, amelyben az alapítók már nem szervezőként, hanem egy külön “programelemként” szerepelnek. Márta Istvánnak például külön udvara lesz. A Mártapista udvar – azt ígérik – a mély beszélgetések helye lesz.

Fotók: Hír24 / Kaufmann Balázs

Ami a technikai újításokat illeti: a parkolóhelyüket előre biztosíthatják az elővételes jegyvásárlók, okostelefonon intézhetik egy alkalmazással a jegyvásárlást és taxi közlekedik majd a faluk között.

A fellépők sora részben ismert. A MomentánTársulat, Hajós András és a Modern Art Orchestra, valamint Harcsa Veronika is saját udvaraikban lépnek majd fel. A Völgy egyik legkedveltebb helyszíne, a Klastrom is újra megtelik élettel idén: az első öt napon a világzene és a Fonó fellépői veszik használatba a templomromot,  aztán átveszi az irányítást az NVC és az elektronikus életérzés, egy egész napra felbukkan a Balaton Method is. A Hello Wood csapata saját kis falvat, önálló zenei programokat éskülön gyerektábort is szervez. 

Ott lesz Sebestyén Márta és a hagyományőrző Muharay Szövetség, az alternatív zenekaroknak otthont adó Elevenkert, a fiatalok kedvenc falusi romkocsmája, a Gólya udvar és a családok és gyerekek kedvenc találkahelye, a Kaláka Versudvar is nyitva lesz az egy hét alatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik