Kultúra

Sophie Marceau hisz a házasságban 20 és 80 évesen, de közötte…

marceaubellucci (monica bellucci, sophie marceau, )
marceaubellucci (monica bellucci, sophie marceau, )

A színésznő a most magyar mozikba kerülő Elemi szerelem című filmje kapcsán Cannes-ban nyilatkozott a Magyar Nemzetnek.

Mint mondta: a film kezdetektől foglalkozik a romantikával, a szerelemmel, férfi és nő harcával. „A téma szinte végtelen, és mindig van valami új, amit el lehet mondani.” Az, hogy a legtöbbször szerelembe kell esnie, nem fárasztja, „mert a szerelem csodás és pozitív energia”, amit jó átadni az embereknek. „Szerelembe esni, szerelmet keresni jó, és jó dolog, hogy a vásznon annyiszor történhet meg, ahányszor csak akarjuk. (…) Szerencse, hogy vannak álmaink, reményeink, és van mozi is, ahol lehet álmodozni, és azzal nem bántunk meg senkit.”

Noha a humort általában jó dolognak tartja, kicsit unja már a romantikus komédiákat. Néha arra gondol, adjanak a kezébe fegyvert, azzal menekülne inkább egy thrillerben. „Nem szabad a dolgokat túl komolyan venni, és ha kellő humorral közelítünk bármihez, akkor képesek lehetünk nevetni is rajta. Mindannyian érzünk magunkban haragot, igazságtalanságot, gondolunk arra, hogy kihasználnak minket, de ha mindezt feloldjuk a humorban, máris jobban megbékélünk magunkkal és a világgal.”

A kitüntetett figyelmet néha terhesnek érzi. A hírnév csak a szakmában segít, a magánéletben nehézségeket okoz, neki például nagyon földhözragadt az élete, minden reggel 6.15-kor kel, hogy a gyereket iskolába vigye. Szeret jól kinézni, jól esik a férfiak figyelme, de „ez felelősség is, ami könnyen félelembe csaphat át, hogy mindezt elvesztheti az ember, túl öreg, kövér lesz ahhoz, hogy még valakit érdekeljen”. Ez a viselkedését nem változtathatja meg, és ő sem hiszi, hogy örökké fiatal lesz, látja is magát idősen. Nem szereti fotói kiretusálását, nem akarja eltüntetni a képekről a ráncait, amelyeken már 48 éve dolgozik. „Ha minden megkülönböztető jegyet eltüntetnek az arcról, teljesen egyformák leszünk.”

A színésznő az interjúban beszélt többek között még az anyaszerepről, az elkerült házasságról és hollywoodi karrierről, illetve a férfiideáljáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik