Kultúra

Kertész Imre felesége a mellrákkal küzd

A 72 éves Kertész Magda arról beszélt: felveszi a harcot a mellrákkal, de tudomásul veszi: az élet véges.Férjével sokat beszélgetnek a halálról.

Nobel-díjas írónk, Kertész Imre feleségét tavaly operálták mellrákkal, sajnos nem már először. Hosszú idő elteltével, 14 év után alakult ki nála újra a betegség, jelenleg is gyógyszeres kemoterápiás kezelést kap állandó kontroll alatt a Szent László Kórház onkológiáján – írja a Blikk.

Kertész Magda elmondta: kellemetlen meglepetésként érte a hír, hogy újra fel kell vennie a harcot a rákkal, de ez egyetlen napig tartott: másnap már rájött, hálát kell éreznie az elmúlt évekért. Köztudott: férje évek óta a Parkinson-kórban szenved.
Mivel a férjemmel együtt komoly, gyógyíthatatlan betegséggel élünk, sokat beszélünk a halálról is. Felkészülni igazán nem lehet erre, pedig ez a természet rendje mondta el a lapnak Kertész Magda, hozzátéve: eldöntötte, hogy felveszi a harcot a gyilkos kórral, ezzel talán sorstársainak erőt adva. A férjemnek van egy mondása: minden élet teljes, akármeddig élünk – mondta el az interjúban Kertész Imre felesége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik