Kultúra

Meztelenül sétált be a művésznő egy aktkiállításra

milo-moire-naked-life(960x640).jpg (milo moiré, performansz, akt, meztelen, )
milo-moire-naked-life(960x640).jpg (milo moiré, performansz, akt, meztelen, )

Az eddig sem a szégyenlősségéről ismert Milo Moiré azt a kérdést feszegette, hogy a vajon csak a műtárgyakon fér-e a bele a meztelenség egy kiállítóteremben.

Anyaszült meztelenül, karján egy csecsemővel sétált be a „The naked life” (A meztelen élet) című kiállításra, a németországi Münsterben található LWL múzeumba Milo Moiré, svájci performanceművész. A spanyol, és szlovák származású Moiré szerint azzal, hogy meztelen volt miközben az aktábrázolásokból összeállított tárlatot végignézte, maga is a kiállítás részévé vált – írja az ArtFido.

Milo Moiré nem először használja meztelen testét figyelemfelkeltésre. Tavaly a svájci Art Basel című kortárs művészeti vásárra érkezett úgy, hogy testét csak fekete feliratok takartál: a ruháknak csak a nevei ott, ahol a lenniük kellett volna.

A művésznő eddigi legemlékezetesebb produkciója a „PlopEgg No.1.” során Moiré egy állványról, a vaginájából potyogtatott, előzőleg festékkel megtöltött tojásokat egy fehér papírra, melyet később félbehajtott, hogy a végeredmény egy szimmetrikus festmény legyen. „A mű létrehozásához a nőiségem eredeti forrását, a vaginámat használtam” – mondta az akcióról Milo Moiré.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik