Kultúra

Ő gázolta halálra Latinovits Zoltánt

Latinovits Zoltán (latinovits zoltán, )
Latinovits Zoltán (latinovits zoltán, )

Elsik Lászlót a mai napig kísérti az a nap, amikor Latinovits Zoltán a mozdonya elé vetette magát – írja a Bors.

„A Nagykanizsáról Budapestre tartó vonalon haladtunk. Ketten voltunk a mozdonyfülkében az egyik kolléganőmmel. Este fél nyolc után értünk Balatonszemesre. A pálya mellett a bal oldalon egy férfi sétált, majd megállt a kitaposott zugátjárónál. Azt hittem, arra vár, hogy a vonat elhaladjon – mesélte a Borsnak az egykori masiniszta.

A férfi szerint nem viselkedett szokatlanul, csak ácsorgott és semmi jel nem mutatott arra, hogy öngyilkosságra készül. Mikor az állomáshoz közeledtek, lelassított 50 kilométeres sebességre. Hirtelen a kollégája felsikoltott, hogy „jaj, beugrik!”. „Egy koppanást hallottam. Fékeztem, leugrottam a vonatról és hátraszaladtam.” – mondta Elsik László.

A mozdonyvezetőnek ekkor még fogalmam sem volt arról, hogy kit gázolt el. Amikor Pestre ért, ott tájékoztatta a főirányító, hogy Latinovits Zoltán volt az áldozat. Ez volt az első gázolása, és nagyon megviselte az eset. Hosszú évekbe telt, mire feldolgozta. Már nyugdíjas, de a mai napig kísérti az eset. Szerinte egyértelmű, hogy öngyilkosságról volt szó, mert tíz méteren belül ugrott.

 

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik