Kultúra

Nem tudni, kiknek adott milliókat az MMA

Fekete-Gyorgy(3)(960x640)(3).jpg (Fekete György)
Fekete-Gyorgy(3)(960x640)(3).jpg (Fekete György)

Ösztöndíjakat osztogatott a Magyar Művészeti Akadémia, de azt már elfelejtették közölni, hogy kik voltak a szerencsések - jelentette a Librarius.

Több mint 26 millió forintot osztott szét a kormány támogatását élvező Magyar Művészeti Akadémia egy fiatal kutatók számára kiírt pályázaton – írta a Librarius. A modern és kortárs eszmetörténeti kutatás támogatására szánt pénz elnyeréséhez október 30-áig kellett benyújtani a pályamunkákat.

Az MMA azok alapján 25 ösztöndíjat osztott ki. A kutatói ösztöndíj összege havonta bruttó 150 000 forint, amelyet a díjazottak hét hónapon keresztül, 2014. november 1-től 2015. május 31-ig kapnak meg – írta a lap. Az MMA csak egy dolgot felejtett el. Nyilvánosságra hozni a nyertesek névsorát.

Azt azonban tudatták, hogy “a kiírás keretében kiemelt figyelemben részesültek a politika és esztétikum kapcsolatára, mint a művészetelméleti viták meghatározó aspektusára, illetve a művészetfilozófiai koncepciók társadalmi relevanciájának bemutatására koncentráló eszmetörténeti kutatások”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik