Gazdaság

A politikusok állami támogatást kaphatnának

korrupcio(210x140).jpg (kenőpénz, )
korrupcio(210x140).jpg (kenőpénz, )

Januártól a miniszterek és államtitkárok is szabadon pályázhatnának költségvetési pénzekre. Az ötletgazda Varga Mihály és a kormány. Aki megvétózná: Gulyás Gergely.

A költségvetést megalapozó 200 oldalas tervezetben bújik el az az egy mondat, ami törölne egy eddigi tiltást, vagyis azt, hogy nem kaphatna költségvetési támogatást döntés-előkészítő személy, vagy kormánytag, illetve a családtagjaik – írta az Átlátszó.hu.

TESZTELJEN ÉS NYERJEN!

De úgy tűnik, kezd ciki lenni, ha valami korrupcióra gyanúját veti fel, így már meg is fújták a visszavonulót. Gulyás Gergely fideszes képviselő az államháztartási törvénybe emelné át a most is meglévő korlátozást. Így ha ezt megszavazzák, továbbra sem pályázhatnának a miniszterek és államtitkárok és családjaik költségvetési pénzekre – jelezte a Napi.hu.

De van még más dolog is, például az, amit az Átlátszó írt meg, hogy a jövőben nem lenne tilos olyan egyesületet, szakszervezetet közpénzből támogatni, amely pártokkal kötött együttműködést. Emellett titkosodhatnak a sportági szövetségek is. Ha bővebben kíváncsi, katt!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik