Kultúra

Ebola-dalt ír Sarkozy felesége

Az angol verzió a listák élére ugrott, a francia változat is valószínűleg sikerre van ítélve.

Carla Bruni énekesnő, Nicolas Sarkozy volt francia elnök felesége írja az Ebola-járvány elleni harcra mozgósító új Band Aid-dal francia változatát.

A Bob Geldof ír rockzenész által újra életre hívott segélyprojektben Bruni mellett számos francia sztár, például Zaz és Vanessa Paradis is énekel a Noel est la című dalban – közölte a Mercury Music Group pénteken.

Geldof és Midge Ure 1984-ben készítették el a brit könnyűzene akkori nagyságait tömörítő Band Aid első lemezét az etiópiai éhezés elleni harcra mozgósítva. Idén Band Aid 30 néven álltak össze a szigetország veteránjai és fiatal előadói, hogy Geldof vezényletével felénekeljék a Do They Know It’s Christmas? című dal átdolgozott változatát.

Az angol nyelvű dalban többek között a U2 énekese, Bono, a Led Zeppelinből Robert Plant, a Coldplayből Chris Martin is énekel.


 

A hét elején piacra dobott dal már több mint ötven országban a slágerlisták elejére került és rekordot döntött. A dal 2014 legkelendőbb kislemeze lett Nagy-Britanniában, hétfői bemutatása után alig két nap alatt több mint 206 ezer példányt adtak el belőle.

A francia változat és a hozzá kapcsolódó videó december elsején kerül forgalomba. A letöltésekből és a lemezmegvásárlásokból befolyó bevételek a Band Aid 30 projektet támogatja. A dal egészen januárig lesz elérhető a Spotify-on és más internetes zeneszolgáltatókon.

Videó – Az eredeti

Ajánlott videó

Olvasói sztorik