Kultúra

Sokat harcol apjával Vidnyánszky fia

Rengeteget vitázik édesapjával, nem lesz belőle pesti srác és nemsokára végez a Színművészeti Egyetemen – interjút adott a Nemzeti Színház igazgatójának fia.

Még csak húszéves, de hamarosan végez a Színművészeti Egyetemen a Nemzeti Színház igazgatójának fia, ifj. Vidnyánszky Attila.

Az ifjú tehetség a Heti Válasznak nyilatkozva elárulta, rengeteget vitatkozik édesapjával: „Nagyon sok küzdelmünk van. Igyekszem vele is tisztességesen megmérkőzni.”

Beszélt arról is, hogyan élte meg a Katona József Színházban a politizáló színházról tartott vitát, amelyen édesapján kívül Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója, Ascher Tamás, a Katona rendezője, valamint Schilling Árpád, a Krétakör Színház vezetője vett részt.

Fotó: Heti Válasz/ Sebestyén László

„Nagyon megviselt az a gyűlölet, ami ott volt, soha nem éreztem még ilyet. Sok, számomra kedves ember reakciója érintett furán. Túlságosan egy oldalról voltak megközelítve a dolgok. Azt hiszem, ha kellően meg lennének világítva ezek a témák, nem pfujolt volna mindenki, ha édesapám beszél. Sajnos nem az egymás felé való közeledés volt ott a cél.”

Nagyon élvezi a budapesti életet, bár nem lesz soha igazi pesti srác, mert fontos számára szülőföldje, a kárpátaljai Beregszász – ahova viszont egyre ritkábban látogat a feszült ukrajnai helyzet miatt. Már három hónapja nem volt otthon. „Nem merek hazamenni, mert kettős állampolgár vagyok, és vannak ismerőseim, akiket behívtak katonának” – indokolta meg félelmét a fiatal színész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik