Kultúra

Átgaloppozott a kétmilliárdon a Gangnam Style

Elérte, sőt túl is szárnyalta a koreai rapper, Psy Gangnam Style című slágerének videója a 2 milliárdos nézettséget a Youtube-on.

Július közepén lesz két éve, hogy a számhoz készült klipet közzé tették a világ legnagyobb videomegosztó oldalán. A sláger 2012-ben óriási siker volt világszerte és, amint azt a számok is bizonyítják, a mai napig népszerű. Igaz több hozzászóló azt állítja, sokan már csak azért nézték meg a klipet, hogy a mutató átforduljon, és 2-essel kezdődjön.

Az egymilliárdos jubileumot a Youtube úgy ünnepelte, hogy Psy miniatűr rajzfigurája hetekig lovagolt a site logója mellett. Ez volt egyébként az első kisfilm, amely átlépte az álomhatárt a videómegosztón. A második helyen jelenleg Justin Bieber Baby című számának klipje tanyázik, amely szintén átlépte az egymilliárdos nézettséget, ám még így is jelentős lemaradásban van.

A Gangnam Style a becslések szerint több millió dolláros pluszbevételt hozott előadójának a digitális letöltések és a különböző reklámszerződések révén, de a Google, mint a Youtube tulaja, is folyamatosan profitál belőle a hirdetések által.

Psy – eredeti nevén Park Cse-Szang – a Gangnam Style globális sikere után megkapta Dél-Korea egyik legmagasabb kulturális kitüntetését, számtalan tévéshowba, rendezvényre hívták fellépni világszerte, ikonikussá vált számát több ezren dolgozták fel.

De elég is a nosztalgiából, lássuk a lényeget! Oppa Gangnam Style!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik