Kultúra

Eurovíziós babérokra pályázott a Kerényit védő Bognár

Az Eszembe jutott című remekművel próbált kiugrani Európába a Kulka-levélre válaszoló színművész.Rejtély, hogyan győzhette le Bayer Friderika. Videó.

Kulka János Orbán Viktornak írt levelet buzilobbi-ügyben. A másságát nyíltan vállaló Kulka a nyílt levélben az említett mondatra – és Kerényi korábbi hasonló kirohanásaira – utalva leírja, hogy a miniszterelnök nemhogy nem mentette fel tisztségéből, de még csak el sem marasztalta megbízottját a homofób, a gyűlöletbeszéd határát súroló kijelentések után.

Orbán Viktor még nem válaszolt, megtette helyette Bognár Zsolt, erről már írtunk korábban. Bognár többek között azt írja, tudja, hogy „Imre csak összegzője általános indulataitoknak, és akárki szólalna meg ellenvéleménnyel irányotokban, abban a pillanatban írások tucatjaival, avagy nyílt levelekkel álltok harcba és próbáljátok ellehetetleníteni a kiszemeltet.”

Eszembe jutott

A YouTube-on található egy felvétel azonban, amin a Madách Színház művésze éppen megpróbál kiugrani Európába. Az 1994-es magyar Eurovíziós előválogatón fellépett, az Eszembe jutott slágergyanús dalt adja elő. Sajnos nem ő jutott ki, hanem Bayer Friderika. Negyedik lett, de már nem büszke a helyezésére. A szakállas osztrák nő miatt nem. Mit szólna ehhez Bognár, aki majdnem kijutott a dublini döntőbe?

A dalból csak annyit emelnénk ki, hogy „a cérna elszakad, nincs már, mi összetartson kihűlt vágyakat”. Meg azt hogy: „Eszembe jutott egy másik hangulat, ez is rólad szól, mint minden gondolat.”

Most is eszébe jutott egy másik gondolat, el is mondta Kulkának.

A zsűri értékelte is akkori produkcióját, Pataky Attila hatot adott neki, Zalatnay Sarolta meg hetet például, összesen 102 lett neki. Mostani produkcióját Bognárnak pedig kommentben értékelheti olvasóink.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik