Kultúra

Visszavág Ákosnak Harcsa Veronika

A zenész nem túl elegánsan az énekesnőre mutogatott, mikor az államtól kapott pénzekről kérdezték. A megszólított énekesnő levélben válaszolt.

Mikor Ákost az állami támogatásáról kérdezték, az énekes úgy reagált, nem érti, miért foglalkozik mindenki az ő közpénzbevételeivel, amikor más zenészeket is felléptet az állam külföldön, például Harcsa Veronikát. Az énekesnő e-mailben adott pofonegyszerű magyarázatot: az ő állami támogatása az Ákosnak kifizetett pénz körülbelül  3,6 százalékát teszi ki, talán ezért nem azzal foglalkozik a sajtó – számol be a hvg.hu.

Harcsa azt írta, hogy idén tavasszal három ország Balassi Intézetében léptek fel Gyémánt Bálinttal. A bécsi koncertre nettó 98 425, a brüsszelire 161 417, a párizsira pedig 100 787 forint támogatást kaptak a Balassi Intézettől. Mindezt úgy, hogy utóbbi két esetben benne volt a duójuk utazási költsége is. Hozzátette, hogy ebből kiszámítható, hogy a fellépésekkel nem kerestek túl sok pénzt, “ám ilyen feltételekkel is szívesen vállaltuk a fellépéseket, továbbá reálisnak éreztük a támogatást a magyar kulturában honos viszonyokat ismerve” – fogalmazott az énekesnő.

“Ákos felvetésére reagálva, miszerint miért nem az én turném támogatásával foglalkozik a sajtó, azt tudom mondani, hogy az ő támogatásának a 3,6 százalékát kaptuk mi, valószínű ezért” – zárta levelét Harcsa Veronika.

Fotó: MTI/ Kallos Bea

Ahogy arról korábban beszámoltunk Ákosnak a Nemzeti Kulturális Alap 10 millió forinttal támogatta külföldi koncertjeit. Egészen pontosan hármat: egy moszkvait, egy rómait és egy párizsit. Az énekes nemcsak azt nehezményezte, hogy a sajtó az ő állami támogatásával foglalkozik, hanem azt is, hogy az ő neve mellé írták a teljes összeget, holott személyes gázsija koncertenként csupán 100 ezer forint. Mint mondta, a támogatás a 15 fős stáb és felszerelés utaztatását is fedezi.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik