Belföld

Több tízmilliót kap Ákos az MTVA-tól

kovács ákos (ingyenes, )
kovács ákos (ingyenes, )

Nemcsak a közrádióknak komponált szignálokért fizettek milliókat Kovács Ákosnak, a listán több kisfilm is szerepel az elmúlt évekből.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Ákos 12 millió forintért komponált a közrádióknak új szignálokat. Az MTVA akkor verseny nélkül kérte fel a zenészt a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió, valamint az MR4, az MR6 és az MR7 rádiók arculati elemeinek megtervezésére, zenei hangszerelésére, majd azok felvételére. A munkára kapott 12 millió forintból Ákosnak kellett fizetnie a produkciók közreműködőit, valamint a közmédia megkapta a jogdíjfizetés nélküli örökös használat jogát is Ákostól.

Az Átlátszó azonban a zenész egyéb szerződéseire is kíváncsi volt. Közérdekű adatigénylésük után kiderült, hogy az MTVA több Ákos-koncert felvételéért is milliókat fizetett az utóbbi időben, a 2012-es, Szigeten megtartott koncert 38 perces felvételért például 1 millió forint plusz áfa értékben. A 2011-es, Katona imája című koncert 50 perces kisfilmjéért pedig 1,4 millió forintot fizetett az MTVA.

A harmadik, szintén 2011-es, egy Arénában megtartott koncert felvételéért pedig százezer forintot fizettek az énekes cégének. Az Átlátszónak megküldött, pontosabban peres úton megszerzett szerződéseket összesítve: az elmúlt három évben összesen 26,5 millió forint értékben szerződött a zenész cége, a Fehér Sólyom Bt. a közmédiával.

Az összes Ákos-szerződést erre a linkre kattintva olvashatja el.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik