Kultúra

Kerényi a keresztény színház nevében buzizott

Fel kell venni a harcot a „buzilobbi" ellen, mondta miniszterelnöki megbízott a Keresztény Színházi Fesztivál háttérbeszélgetésén  – írja a 444.hu.

Kerényi Imre szerint a dramaturgokon az egyik harisnya kék, a másik zöld, olyan szivárványos. Egy új úton kell elindulni, fel kell venni ez ellen az erő ellen a harcot. Ez a buzilobbi tulajdonképpen, … ez ellen előadásokat kell létrehozni, de főleg iskolákat! – derül ki a 444.hu-n megjelent hangfelvételből.

A korábban már jó pár botrányt kavaró Kerényi a Keresztény Színházi Fesztivál beszélgetés-sorozatában beszélt arról, hogy meg kell erősíteni a fesztivált mert szerinte az európai és a magyar drámairodalom nyolcvan százaléka a keresztény kultúrkör terméke.

Orbán Viktor megbízottja nagyon fontosnak tartja, hogy a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) történjen változás, történjen valami. „Ha más nem, egy ellenegyetem szervezése a Ludovikán belül. … Ha én lennék az alkirály, elvenném a Színház- és Filmművészeti Egyetemtől a színészképzés jogát, a pénzzel együtt.” – mondta a színházi rendező.

A beszédre levélben reagált az SZFE rektora, M. Tóth Géza. Az Orbán Viktornak küldött írásban a rektor arra kéri a miniszterelnököt, hgy tájékoztassa, hogy a miniszterelnöki megbízott úr véleménye mennyiben tekinthető a miniszterelnök hivatalos álláspontjának.

Kerényi nem most először buzizott a színházzal kapcsolatban. Tavaly áprilisban a Polgári Szalonban tartott beszélgetésen, amelyen Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház júliustól kinevezett vezetője is jelen volt, Kerényi Imre, a Madách Színház egykori igazgatója, jelenleg miniszterelnöki megbízott azt mondta: Vidnyánszky “meg fogja csinálni azt a Nemzeti Színházat, ami ugyanúgy sikeres lesz, mint az Alföldié, csak nem a buzikról fog szólni, hanem a szerelemről, meg a barátságról, meg a hűségről”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik