Belföld

Magyar Krónika: Pünkösdkor nyílik a pitypang

Természettudományi értelemben ugyan folyamatosan virágzik, de a médiapiac legújabb lapja csak júniusban jelenik meg. Megírjuk.

Tegnap megírtuk, hogy kinyílott a pitypang, de az egy amerikai pitypang volt és semmi köze a Magyar Krónikához. Még korábban pedig azt írtuk, hogy májusban jön a lap, de Bencsik Gábor főszerkesztő az atv.hu-nak azt mondta, csak az EP-választások után, júniusban jelenik meg. Azért ez a dátum, mert nem akarták, hogy a megjelenést összefüggésbe hozzák az EP-kampánnyal.

Sok kép, kevés pitypang

A 128 + 4 oldalas lapnak a felét fotók adhatják majd, de a vállaltan Fidesz-közeli lapnál kerülni fogják a direkt politizálást, így előreláthatólag sem kormánydicsérő, sem ellenzékszapuló cikkeket nem közölnek majd.

Kerényi Imre korábbi virágos hasonlatára reagálva Bencsik elmondta, Kerényi a pozitív tartalmú cikkekre gondolhatott, a jóra, a sikerre – konkrét pitypangos cikkel nem készülnek.

A Magyar Krónika a tervek szerint tízezer példányban jelenik majd meg, ennek felét pedig ingyenesen juttatják el az iskolákba, a közkönyvtárakba, illetve a határon túli magyarokhoz. Az újságosstandokon 980 forint lesz a lap, az előfizetési lehetőségekről eddig nem volt szó. Sajnos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik