Kultúra

Belevágnak az Oscar-esélyes magyar filmbe

Június 10-én kezdődik a Veszettek forgatása – írta a Heti Válasz Online.

Goda Krisztina új filmjét 693 millió forinttal támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap. A forgatás Kazincbarcikán indul és várpalotai, budapesti helyszíneken folytatódik. A film két vidéki fiúról szól. Ők egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak valamiféle polgárőrséghez, hogy így küzdjenek a bűnözés ellen. A két fiút ifjabb Vidnyánszky Attila és Klem Viktor, a karizmatikus vezetőt Fenyő Iván fogja alakítani.

A Veszettek Goda Krisztina negyedik mozifilmje. A film producere Kálomista Gábor, aki nemrég a Magyar Nemzetnek azt mondta: „Ha úgy sikerül, ahogy szeretnénk, és ahogy a forgatókönyv alapján most gondolom, akkor ez a film nem csak nálunk lesz sikeres. (…) Írja le nyugodtan: Oscar-díj-esélyes film forgatását kezdjük el.”

Tavaly augusztusban a Heti Válasz exkluzív interjút készített Goda Krisztina rendezővel és Divinyi Réka forgatókönyvíróval. Szerintük az angol cím – a Home Guards, azaz polgárőrök – nem a Magyar Gárdát idézi, mert a film egy meg nem nevezett ifjúsági szervezetről szól, mert általános képet akarnak festeni egy általános, nem magyar problémáról, „hívjuk cigánykérdésnek, bevándorlásproblémának, mindenhol jelen van ez a gondolkodásmód”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik