Kultúra

A tévében: modorosságok

Bor- és gasztroműsor, házasságszédelgő Goda Krisztától, amerikai srozatokat másolni próbáló német és (kivételnek) a remek, 75. éves Quincy Jones.

20:05, RTL Klub, Sziklaöklű szerzetes

Ebben az új (…, 2006-os), német sorozatban egy szegényekért küzdő szerzetesrend kalandjait ismerhetjük meg, meg a harcot a különböző ellenségekkel, mint mondjuk az egyik renden belüli páhollyal. A csatorna azért is rakhatta be ebbe a nem túl acélos nyári műsorrendbe, mert a nagy RTL gyártotta az egészet. Azért lehet, hogy érdekes lesz.

21:10, m1, Borvacsora

Valahogy itthon a borkkultúra és a gasztronómia csak hatalmas öblű poharakkal, elsőosztályú öltönyökben, minimalista dizájnnal berendezett helyeken képzelhető el – én egyszer úgy megnéznék egy férfias-nyers evős-ivós műsort tanninok, tükrösség, torokban párás avarra emlékeztető arab líra és hasonló modorosságok nélkül. Ez a mostani műsor még csak annyit tud, hogy a filozofikus társalgást is beemeli a tárházba. Mautner Zsófia, Hollósi Frigyes, Ludányi József részévtelével. 

21:20, Viasat3, Kaméleon

Amikor a házasság rengeteg nőnek egyetlen mód a társadalmi mobilitáshoz (azaz a jobb élethez), Goda Krisztina jó érzékkel kezdett el foglalkozni a témával. De fordított felállásban: itt egy férfi próbál előnyökhöz jutni a házasság által. Rövidtávúakhoz: pénzhez és élvezethez – aztán lelép. Az egészhez persze kellenek a bepalizható nők is – a szélhámos egy idő után meg is unja őket, és kategóriát vált. Nagy Ervin, Hámori Gabi, Trill Zsolt, Kulka János, Csányi Sándor. 

23:30, m1, Quincy Jones 75. születésnapi koncertje – Montreux

A születésnapost ott láthattuk a We Are the World születésénél, és Michael Jackson is sokat köszönhetett neki (pl. a Thriller album sikerének egy jó részét). 79-szer  jelölték Grammy-díjra, ami rekord (27-szer nyert). A születésnapján neves előadók Petula Clarktól Herbie Hancockig a saját dalait adták elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik