Kultúra

Ők lettek a leghíresebb dúsgazdag kínai sztárok

Idén is Fan Ping-ping színésznő az első a Forbes kínai hírességeket rangsoroló listáján. Ő 4,3 milliárd forintot keresett, míg a második helyen Andy Lau áll, míg Jay Chou csak a bronzérmet szerezte meg, igaz őt kárpótolhatta, hogy ő kereste a legtöbbet.

A nemzetközileg is ismert Fan Ping-ping ugyan az első listán, de nem ő keresi a legtöbbet a hírességek között. Az amerikai Forbes magazin kínai kiadása ugyanis bevételeiket, médiamegjelenéseiket és díjaikat is alapul véve veszi számba miden évben a kínai hírességeket.

A 32 éves színésznő nyolcadik éve szerepel a lista tízfős élmezőnyében. Fan Ping-ping – aki az X-men-filmek hamarosan mozikba kerülő legújabb részében is szerepel – éves szinten 122 millió jüant (4,3 milliárd forintot) tehet zsebre.

Az Arany Ló fesztiválon díjat kapott

Ezzel messze megelőzi a tavaly harmadik, idén viszont már második helyezett Andy Lau hongkongi színész-énekest. A tajvani Arany Ló filmfesztiválon a legjobb színész díjával kétszer is kitüntetett Lau producerként és énekesként is számos elismerést gyűjtött be. Éves bevétele 89 millió jüan (3,2 milliárd forint).

Keresetét tekintve a Forbes listán első, a 2014-es általános rangsorban ugyanakkor – a tavalyi második hely után – a harmadik a színészként és énekesként is ismert Jay Chou, akinek 35 éves kora ellenére már 12 albuma jelent meg. A tajvani Chou éves jövedelme a magazin szerint 156,5 millió jüant (5,6 milliárd forint) tesz ki.

Jackie Chan csak a tizedik

Új belépő az összeállítás élmezőnyében, a nyolcadik helyen a női tenisz világranglistán jelenleg második Li Na, akit az amerikai Time magazin a száz legbefolyásosabb ember közé sorolt. Az idei ausztrál nyílt teniszbajnokság nyertesének jövedelme tavaly 141,5 millió jüan (5,1 milliárd forint) volt, ezzel Jay Chou után a második legjobban kereső híresség manapság a kelet-ázsiai országban. A sportoló tavaly a 11. helyen állt a hírességek listáján.

A listán mindössze tizedik a világszerte talán legismertebb kínai híresség, Jackie Chan. A színész bevételeit tekintve a “legszegényebbek” közé tartozik, tavaly mindössze 54 millió jüant (1,9 milliárd forint) könyvelhetett el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik