Kultúra

Átverték Justin Bieber rajongóit

Április elsején Los Angeles boltjaiba Justin Bieber lemezéhez megszólalásig hasonlító CD-ket csempészett egy elektronikus zenét játszó művész.

Paz szerdán közölte, hogy az Bieber-albumokban saját korongja van, és a neves kereskedelmi láncok, mint a Best Buy, a Wal-Mart és a Target üzleteinek polcain található.

Kipróbálták az átverést

„Nagyon gondosak voltunk. Nagy figyelmet szenteltünk minden részletnek, mivel azt akartuk, hogy amilyen hosszan csak lehet, az üzletek polcain maradhasson” – mondta Paz, aki merész cselekedetét inkább tartja performance művészetnek, mint áprilisi tréfának.

Kívülről a becsomagolt CD teljesen olyan, mint a Believe album, amelynek borítóján Justin Bieber portréja látható. Paz műalkotása a korongon és az album hátsó borítóján látható, amelyek macskákat, pizzát és egy tacóba csomagolt kutyát sapkával a fején ábrázolnak. A CD-n Paz 13 száma hallható, amelyek a From the Bottom of My Heart to Top of Your Lungs című lemezéről vannak.

Az AP amerikai hírügynökség munkatársai meg is vásároltak néhány példányt Los Angeles legkülönbözőbb boltjaiban. Mindenhol fizetéskor átvilágították a CD-t, és úgy adták el azokat, mintha Justin Bieber albuma lett volna. Amikor az egyik üzlet vezetőjét szembesítették a ténnyel, hogy hamis Bieber-albumot árul, kiderült, hogy semmit sem tudott a dologról.

Grammy Múzeumba is becsempészte magát

Paz, akinek a teljes neve Paz Dylan, a hírügynökségnek elmondta, hogy fel akarta használni a nagy kereskedelmi láncokat arra, hogy művészi vénáját zenéjével párosítva eljuttathassa a közönséghez. “A kereskedelmi láncok szinte lehetetlenné teszik a független zenészek számára, hogy műveikkel megjelenhessenek polcaikon. Mindig is úgy véltem, hogy ezek az üzletek lehetnének a független zene megnyilvánulási lehetőségei, nagykövetei… Úgy gondoltuk, hogy ha már becsapják az ajtót a független zenészek előtt, nekik megyünk és bejuttatjuk hozzájuk zenénket” – magyarázta.

Paznak nem ez az első gegje, tavaly a Los Angeles-i Grammy Múzeumba becsempészte fotóját és felakasztotta a falra olyan Grammy-díjasok mellé, mint Calle 13 és Maria Rita.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik