Kultúra

Képek a művész szemével

Tárlatvezetést tart Sonkodi Rita festőművész pénteken az Alföldi Galériában.

Még januárban, a magyar kultúra napján nyitották meg a neves szegedi festőművész Sonkodi Rita közel száznegyven – a nyugatos irodalmárok, és műveik, tárgyaik, szerelmeik, egyúttal a békebeli polgári világ ihlette – alkotást felvonultató gyűjteményes kiállítását az Alföldi Galériában.

A múlt héten Cserjés Katalin, az SZTE Modern Magyar Irodalom Tanszékének tanára kalauzolt körbe diákokat a képtárban, most pénteken pedig maga a művész tart majd tárlatvezetést a vásárhelyi nagyközönségnek.

Forrás: Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ

Sonkodi Rita a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán diplomázott, később Temesváron szerzett tudományos fokozatot. Jelenleg az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának tanára, emellett számos hazai önálló kiállítást rendezett az elmúlt években. Önmagát igazi női festőnek vallja, akinek családja és munkája mellett a festés az egyik legfontosabb lételeme. Sonkodi Rita lírai hangvételű művei magukban hordozzák Goethe gondolatát, miszerint a női természet közeli rokona a művészetnek – mondta el a képzőművész kapcsán Elek András a galéria sajtóreferense.

A tárlatvezetésre március 7-én, pénteken, délután háromtól kerül sor. A kiállítás március 16-áig lesz látható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik