Kultúra

“Azért kéne tanulni, ne tudjanak szapulni…”

Provokatív szövegekkel szlemmelnek roma tinik a tanulásról egy új videoklipben.

„Kihúzhatnád a gödörből az egész nemzedéket, légy okosabb azoknál, akik lenéznek téged!” – többi között ezeket a sorokat szlemmelik roma fiatalok egy, a Roma Oktatási Alap támogatásával készült klipben. A tanulás fontosságáról készült szöveget Horváth Kristóf, Színész Bob szlemmer segítségével írták a videóban szereplő diákok. A rövid előzeteseket alább megnézhetik:

A videót teljes hosszában február 27-én 14 órától egy sajtó nyilvános eseményen mutatják be először a Telepy utcai általános iskolában, az iskola diákjainak részvételével.

A bemutatón a videóban szereplő gyerekek élőben adják elő a provokatív sorokat, utánuk pedig Said, azaz Süveg Márk lép színpadra. A helyszínen ott lesz a magyar szlemm világ több híres szereplője, köztük Müller Péter Sziámi és Závada Péter Újonc is.

A Roma Oktatási Alap részéről Oláh Nikoletta beszél a korai iskolaelhagyásról, amit a szervezők A tudás 6alom nevű kampánnyal szeretnének megfékezni.

A kampány része a klipen kívül egy szlemm verseny is, amelyre szintén február 27-től jelentkezhetnek a 20 év alatti fiatalok. A versenyre „A tudás hatalom” témájú szlemm – produkcióval lehet pályázni, a döntő április 30-án lesz.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik