Kultúra

Tánccal rajzolt Távol-Kelet

Koreai zenés performansz a BFMK színpadán.

Az ecset énekel, a tus táncol című, tradicionális és modern táncmozdulatok ötvöző előadásával Hódmezővásárhelyen is bemutatkozik a koreai Do Dance együttes.

Forrás: Bessenyei Ferenc Művelődési Központ

A hat részből álló előadás tradicionális koreai, valamint modern és kreatív táncmozdulatokkal jelenít meg a távol-keleti országra jellemző történeteket. A Do Dance táncegyüttes különlegessége abban rejlik, hogy gesztusaikkal és mozdulataikkal azokat az érzelmeket is színpadra viszik, amelyeket az adott pillanatban éreznek –olvasható a négytagú formáció kapcsán a vásárhelyi estet is szervező Koreai Kulturális Központ ajánlójában, mely többek közt mély gondolatokat, professzionális tánctudást és lebilincselő közlésmódot ígér a közönségnek.

A szervezők külön felhívják a leendő publikum figyelmét a táncosok szinte önálló művészi értéket képviselő hanji papírból készített, tökéletesen egyedi kosztümjeire.

A koreai zenés performanszot február 21-én, pénteken, este hat órától tekinthetik meg a vásárhelyiek a BFMK színpadán. A színielőadás előtt a Máté Taekwondo és Hapkido Egyesület tart bemutatót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik