Kultúra

Hollywoodi sztárkoszorú Hoffman temetésén

A gyászolók között ott volt Meryl Streep, Cate Blanchett, Ethan Hawke, Joaquin Phoenix és Spike Lee is.

Pénteken végső búcsút vettek a vasárnap holtan talált Philip Seymour Hoffmantól. Az Oscar-díjas amerikai színész zárt körű temetési szertartásán Manhattanben a legnagyobb hollywoodi sztárok és rendezők vettek részt, köztük Meryl Streep, Cate Blanchett, Ethan Hawke, Amy Adams, Ellen Burstyn, Spike Lee, Michelle Williams, Julianne Moore, Joaquin Phoenix, Louis C.K., Mary Louise Parker, John Slattery, Jerry Stiller, Marisa Tomei, Diane Sawyer és férje, a rendező Mike Nichols, valamint a színész holttestét megtaláló David Bar Katz színdarabíró is.

A színésztől a manhattani Loyolai Szent Ignác-templomban vettek végső búcsút szerettei, ugyanott, ahol Jacqueline Kennedy Onassis egykori first lady, Lena Horne afroamerikai énekesnő és a fiatalon repülőgép-szerencsétlenségben elhunyt Aaliyah temetési szertartását is tartották.

Sötétbe borult a Broadway

A hónap folyamán még egy nagyobb megemlékezést is szerveznek Hoffman tiszteletére. A színész emlékére szerda este egy percre kihunytak a Broadway fényei. Barátok és rajongók százai gyűltek össze, hogy gyertyaláng mellett virrasszanak a Labyrinth Theater Company színháza előtt, ahol Hoffman korábban művészeti igazgatóként dolgozott. A színész családja és közeli barátai csütörtök este gyűltek össze egy zárt körű közös virrasztás erejéig Manhattanben.

A 46 esztendős Hoffmant vasárnap tűvel a karjában találták meg Greenwich Village-i lakásában, ahol legalább 50 heroinos tasakra bukkantak a hatóságok. A színész halálát valószínűleg kábítószer-túladagolás okozta. Hoffmant élettársa, Mimi O’Donnell és három közös gyermekük gyászolja.

A színész boncolása egyelőre nem hozott perdöntő eredményt halálának okáról, annak kiderítéséhez további vizsgálatok szükségesek. A rendőrök kedden négy embert tartóztattak le a halálesettel kapcsolatban. Egyiküknél megtalálták a színész mobilszámát.

Hoffman mindig is őszintén beszélt a kábítószer-függőséggel vívott küzdelmének éveiről. A színész tavaly állítólag tíz napra bejelentkezett az elvonóra, miután 23 év után visszaesett és ismét drogproblémákkal küzdött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik