Kultúra

DiCaprio olimpiai drámában szerepel

Az 1996-os atlantai játékok hős biztonsági őréről készít filmet a hollywoodi színész, aki A Wall Street farkasa után ebben a produkcióban is együtt szerepel majd Jonah Hill-lel.

A The Ballad of Richard Jewell című drámát, amelynek forgatókönyvét a megtörtént események nyomán Marie Brenner írta, DiCaprio producerként is jegyzi – írta a The Hollywood Reporter.

Richard Jewell, aki biztonsági őrként dolgozott az atlantai olimpián, csőbombákkal teli hátizsákot talált, nyomban riadóztatott és segített kiüríteni a környéket. A bomba azonban felrobbant, egy ember meghalt, több tucatnyi pedig megsebesült. Az őrt először hősként ünnepelték, de aztán ráterelődött a hatóságok gyanúja, és a média céltáblájává vált.

Később tisztázódott, hogy nem volt köze a robbantáshoz, hivatalosan bocsánatot is kértek tőle, ám addigra meghurcolták a nevét. 2007-ben 44 esztendősen hunyt el a túlsúlya okozta egészségügyi problémák következtében.

Hill a biztonsági őrt alakítja, DiCaprio pedig az ügyvédjét játssza a készülő filmben. A Wall Street farkasára világszerte 226 millió dollárért váltottak jegyet a mozinézők. Martin Scorsese filmjét öt Oscarra jelölték, DiCaprio és Hill is az amerikai filmakadémia színészi díjainak esélyesei között szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik