Kultúra

Filmhősök a szentek helyén

Izgalmas, egyedi stílusban rajzolta újra legendás filmek plakátjait egy olasz ikerpár.

A templomablakok mozaikjainak stílusában álmodta újra a ma leginkább retróként emlegetett korszak legendás filmplakátjait egy olasz ikerpár grafikai stúdiója, a Van Orton Design – írja a Beatiful Decay.

A megoldás egyik különlegessége, hogy a popkulturális hősöket a vallásos ikonográfia világába, a szentek terepére helyezi. A másik, hogy a ma már klasszikusoknak számító filmek születésének idején és az előtt felnőtt generációk tagjainak meghatározó, kollektív gyermekkori élményét, a „kifestőzést” idézi. A plakátok egyszerre kínál kellemesen nosztalgikus hangulatot és emelik a tömegkultúra termékeit a „magas művészet” szintjére. Az üvegeket összetartó ólomhálót idéző, hol vékonyabb, hol vastagabb fekete vonalak kiemelik a színek széles skáláját egyedi és friss hatást kelt a képeken.

A plakátokat nyers, fekete-fehér verzióban is megrajzolták, hogy aki szeretné, a saját ízlése szerint színezhesse ki a posztereket, sőt mindegyikből terveztek valódi templomablak formájú verziót is. A teljes kollekciót a Studió weboldalán nézheti meg, ha IDE kattint!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik