Kultúra

Nincs ellenfele Eszenyinek

Eszenyi-Eniko(650x433)(2).jpg (Eszenyi Enikő)
Eszenyi-Eniko(650x433)(2).jpg (Eszenyi Enikő)

Egy pályázat érkezett a Vígszínház igazgatói posztjára a beadási határidő lejárta előtt - közölte szerdán a Főpolgármesteri Hivatal Kommunikációs Igazgatósága. A színházat jelenleg vezető Eszenyi Enikő január elején azt mondta, hogy beadta pályázatát.

A Főpolgármesteri Hivatal írásos válaszában nem nevezte meg a pályázót. Mint írták, mivel nincs hozzájáruló nyilatkozatuk ahhoz, hogy a pályázó nevét a szakmai bizottság tagjain kívül másnak kiadhassák, nem közölhetik a pályázó kilétét.

Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója korábban azt mondta, hogy újra beadta igazgatói pályázatát. Balázs Péter ugyanakkor azt közölte, hogy nem indult a Vígszínház vezetésére kiírt új pályázaton, mert nem akarta, hogy elképzelései politikai csatározásokra adjanak okot, és mert egy társulat felépítését, műsorának megújítását az új pályázati kiírásban meghatározott rövid távon – másfél év alatt – megvalósíthatatlannak tartja.

A főváros december 3-án írta ki az új, második pályázatot a Vígszínház vezetői posztjára, miután a közgyűlés az előzőt eredménytelenné nyilvánította, mert egyik pályázó sem érte el a szakmai bizottsági tagok többségének támogatását, mindketten három-három igen szavazatot kaptak. Tarlós István főpolgármester az igazgatói pályázatról korábban egy interjúban azt is elmondta, hogy mindkét pályázó üzleti tervét kifogásolta a bíráló bizottság.

A kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört 2014. február 1-jétől 2015. június 30-ig töltheti be a nyertes. Az elbírálás határideje a pályázat benyújtását követő legfeljebb 60 nap. A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a szakmai bizottság még nem alakult meg, így azt sem tudni még, hogy mikor hallgatják meg a pályázót. A döntést a szakmai bizottság véleményét is mérlegelve a Fővárosi Közgyűlés hozza meg a törvény szerinti határidőig, március 3-ig.

A színházat jelenleg vezető Eszenyi Enikő megbízatása 2014. január 31-én jár le. A Fővárosi Közgyűlés korábban úgy döntött, hogy amennyiben a pályázati eljárás január végéig nem zárul le, az új ügyvezetővel történő jogviszony létesítéséig Eszenyi Enikőt bízza meg az ügyvezetői feladatok ellátásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik