Belföld

Érvénytelen a Vígszínház igazgatói pályázata

vígszínház (vígszínhát, balázs péter, )
vígszínház (vígszínhát, balázs péter, )

Érvénytelenné nyilvánította a Vígszínház igazgatói posztjára kiírt pályázatot csütörtökön a fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés.

A zárt ülésen hozott döntés okáról, hátteréről egyelőre nem közöltek hivatalos információt, de hamarosan új pályázatot írnak ki a Vígszínház igazgatói posztjára.

Horváth Csaba, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője az ülésről kijőve azt mondta, a fideszes többség “minden szakmai és morális érv ellenére” határozott a pályázat érvénytelenítése mellett.

Balázs Péter újságíróknak elmondta: még ő sem ismeri a döntés részleteit, lemaradt a napirendi pont elejéről, és később határoz arról, pályázik-e újra. Eszenyi Enikő csak annyit közölt, hogy újra indul a posztért.

Korábban a pályázatokat úgynevezett szakmai bizottság véleményezte, javaslataikat figyelembe véve döntött csütörtökön a fővárosi közgyűlés. A Színházművészeti Bizottság delegáltja Bodrogi Gyula, Csiszár Imre, Piros Ildikó, valamint Reviczky Gábor volt. Az utóbbi információnk szerint nem ment el a meghallgatásra, levélben küldte el szavazatát, amelyet nem vettek figyelembe. Az Emberi Erőforrások Minisztere képviseletében dr. Révész Mária (miniszteri kabinet, politikai főtanácsadó) jelent meg, a Vígszínház Nonprofit Kft. társulatát Csőre Gábor, a teátrum Színházi Dolgozók szakszervezeti bizottságának delegáltja képviselte.


Fotó: MTI / Máthé Zoltán

A szakmai bizottságtól Eszenyi Enikő és Balázs Péter egyaránt három szavazatot kapott. Arról azonban eltérő információk jelentek meg, hogy a három támogató voks mellett ki kapott nem szavazatokat és kik tartózkodtak.

Hétfőn megjelent a szocialisták fővárosi képviselőjének a nyilatkozata. Tüttő Kata elolvasta a pályázati dokumentációt, amelyből kiderült: Balázs Péter a pályázati határidő lejárta után több mint egy héttel nyújtotta be a pályamű egyik fontos elemét, hiánypótlásra viszont nincs lehetőség. Ezzel azonban egyáltalán nem foglalkozott a szakmai zsűri.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik