Belföld

Balázs Péter most nem pályázik a Vígszínházért

Balázs Péter (balázs péter)
Balázs Péter (balázs péter)

Balázs Péter nem vesz részt a Vígszínház igazgatói pályázatának második fordulójában - közölte a Szigligeti Színház igazgatója. Eszenyi Enikő viszont indul a posztért, így jövő júliusig ő maradhat az intézmény élén.

Hiszem, hogy az én polgári színházi törekvéseimnek helye van a főváros színházi életében, de azt nem szeretném, hogy elképzeléseim politikai csatározásokra adjanak okot, a Vígszínház régi rangja és méltósága, a közönséggel évtizedek alatt kialakított kapcsolata ne szenvedjen kárt. E gondolat jegyében határoztam így – olvasható a közleményben.

Balázs Péter köszöni azok támogatását, akik kiálltak személye és elképzelései mellett, de – hangsúlyozza – egy társulat felépítése, műsorának megújítása ilyen, az új pályázati kiírásban meghatározott rövid távon megvalósíthatatlan.

Eszenyi indult

Eszenyi Enikő, a Vígszínház jelenlegi igazgatója csütörtökön újra beadta igazgatói pályázatát a február 1-től jövő júliusig szóló időszakra. Ez a döntés nem volt váratlan, hiszen az eredménytelen pályázat után már megmondta az igazgatónő, hogy nem adja fel.

Eszenyi Enikő megbízatása január végén lejár, de a nyáron kiírt pályázatot szeptember végén eredménytelennek nyilvánította a Fővárosi Közgyűlés és novemberben újat hirdettek, mert sem ő, sem a másik pályázó, Balázs Péter nem kapta meg a szakmai bizottsági tagok többségének támogatását, mindkettőjükre hárman szavaztak.

Új igazgató csak a választások után lesz

Tarlós István az eredménytelen pályázat után elmondta valószínűleg meghosszabbítják egy évvel Eszenyi Enikő mandátumát. Új igazgatót pedig majd akkor neveznek ki, ha már nincs kampányhangulat. Tehát jövő júliusban, a választások után, a most meghatározott időszak után lesz esedékes újra a kérdés.

Ha a mostani pályázati eljárás nem zárul le január 31-ig, akkor a döntésig Eszenyi Enikőt bízzák meg az ügyvezetői feladatok ellátásával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik