Kultúra

Depardieu-t untatja a színpadra állás

gérard depardieu (gérard depardieu)
gérard depardieu (gérard depardieu)

A világhírű színész egy éve kapott orosz állampolgárságot, és mint mondta „csak mint vendég” látogat el Franciaországba.

Unalmasnak találja a színházat Gérard Depardieu, aki tíz év elteltével állt újra színpadra Párizsban a Love Letters – Szerelmes levelek című darabban.

A színész a Journal du Dimanche című lapnak adott interjújában úgy fogalmazott, a színház már nem az ő világa. “Korábban szerettem a deszkákon állni, de most már untat” – mondta, ezzel indokolva, hogy mindössze hét előadást vállalt az amerikai Albert Ramsdell Gurney híres darabjában, amelyet a Theatre Antoine-ban láthat a közönség január 11-ig. A bemutatót szombatot tartották, Depardieu partnere Anouk Aimée, aki korábban Jean-Louis Trintignant, Philippe Noiret, Jacques Weber, valamint Alain Delon oldalán is játszott a műben.

Már csak vendég eredeti hazájában

A világhírű francia színész csaknem egy éve orosz állampolgárságot kapott, miután hazájában nyilvánosságra került, hogy Belgiumban vásárolt házat magának, vélhetően így akarta elkerülni a magas franciaországi adókat. A művész több ízben is kijelentette, nem ért egyet a szocialista kormányzat adópolitikájával.

A színész a Journal du Dimanche-nak elmondta, manapság Azerbajdzsánban, Oroszországban, Ukrajnában és Olaszországban tölti ideje nagy részét, vagyis ott, “ahová ügyei szólítják”. Franciaországba továbbra is el fog látogatni – ígérte -, “de csak mint vendég”.

Beszélt az Abel Ferrara amerikai rendezővel való közös munkáról is, nagyon szenvedélyesnek, egyúttal nehéznek nevezve azt. A 64 éves színész hamarosan látható lesz a Welcome to New York című filmben, amelyet Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutaalap szexbotrányba keveredett és emiatt lemondott vezetőjének története ihletett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik