Nagyvilág

Szexpartik szervezője lehetett a volt IMF-vezér

Dominique Strauss-Kahn  (Dominique Strauss-Kahn )
Dominique Strauss-Kahn  (Dominique Strauss-Kahn )

Dominique Strauss-Kahnt szembesítették egy prostituálttal, akinek szolgáltatását a politikus állítólag rendszeresen igénybe vette.

Négy órán át kihallgatták és szembesítették az őt vádló prostituálttal csütörtökön Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutalap (IMF) volt vezérigazgatóját az észak-franciaországi Lille ügyészségén, ahol egy prostitúciós hálózat ügyében indított nyomozás keretében korábban üzletszerű kéjelgés elősegítésében való bűnrészességgel vádolták meg.

A Jade becenevű nő egy interjúban azt állította, hogy 2009 óta dolgozott prostituáltként egy belgiumi bárban, ahol a tulajdonos mutatta be Strauss-Kahnnak. Később Párizsban is találkozott a volt IMF-vezérrel, akinek társaságában részt vett washingtoni és belgiumi utakon is. Egy 2010 januárjában készült fotón a nő az IMF igazgatói irodájában látható.

Srauss-Kahnt saját kérésére korábban már kihallgatták azokkal a párizsi és washingtoni szexpartikkal kapcsolatosan, amelyeken a részvételét már nyilvánosan is beismerte. Prostituáltak szolgáltatásainak igénybevételét nem tiltják a francia törvények, az ügyészség Strauss-Kahnt azonban tavaly márciusban üzletszerű kéjelgés elősegítésében való bűnrészességgel gyanúsította meg.

Üzletszerű kéjelgés főszereplője lenne?

A Le Figaro című napilap csütörtökön azt írta, hogy a vizsgálóbírók szerint “súlyos jelek” alapján feltétezhető, hogy a volt IMF-vezérnek “meghatározó és tényleges szerepe volt” az üzletszerű kéjelgésben, azaz nem egyszerűen részt vett a szexpartikon, hanem azok kezdeményezője volt.

A volt IMF-vezér ügyvédjei decemberben kérték a vád ejtését, ezt azonban a fellebbviteli bíróság elutasította. A védelem jelezte, hogy a semmítőszékhez fellebbezést nyújt be.

Az úgynevezett Carlton-ügyben eddig 11 személyt helyeztek vád alá, legutóbb, szerdán Dominique Alderweireldt, a belga bár tulajdonosát.

Másik szexuális ügye miatt menesztették

A francia sajtó által csak DSK néven emlegetett 63 éves francia szocialista politikust 2011májusban nemi erőszakkal vádolta meg egy New York-i szálloda alkalmazottja. A hatóságok felmentették ugyan, de az ügy miatt a férfi távozott az IMF éléről, és államfői ambícióinak is búcsút kellett mondania.

Azóta peren kívüli megállapodást kötött a szobalánnyal, aki azt állítja, megerőszakolta őt a volt IMF-vezér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik