Kultúra

Strauss keringők pánsípon

A váci művelődési központban december 27-én, pénteken 19 órakor lép fel Kegye János, a hangszer nemzetközi hírű mestere.

A koncertjének gerince a Strauss keringők tavaly Ausztriában megjelent és mára már aranylemezzé vált válogatása, valamint a most karácsonykor kiadott „Karácsonyi dalok” című album.

Kegye János művészi pályafutását jazz szaxofonosként kezdte, több, Európa-szerte ismert együttesben szaxofonozott. Pánsíp iránti vonzalma a nyolcvanas években kezdődött, első pánsípos lemeze 1988-ban Németországban jelent meg. 1991-ben elvégezte Amszterdamban az ottani Zeneakadémia mesterkurzusát, koncertjei mellett zeneszerzéssel és tanítással foglalkozott. Megszólaltatott már a hangszeren ír, kínai és cigány dallamokat is, de készültek felvételei klasszikus átiratokból, népszerű karácsonyi dallamokból. Összesen huszonhat lemeze jelent meg, az egyik legnagyobb vállalkozása a Srauss keringők és polkák pánsípra átírt változatának eljátszása. Európán kívül Amerikában, Ázsiában és Kínában is koncertezett már.

Karácsonyi koncertje Vácon, a Madách Imre Művelődési Központ színháztermében december 27-én, pénteken 19 órakor kezdődik (Vác, Dr. Csányi L. krt. 63.). A belépőjegy ára az előadás napján 1200 forint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik