Kultúra

Lady Gaga azonnal a csúcsra jutott

Lady Gaga (Lady Gaga, New York)
Lady Gaga (Lady Gaga, New York)

Azonnal az élre ugrott Lady Gaga harmadik stúdiólemeze a Billboard 200-as lemezeladási listáján.

A Nielsen SoundScan piackutató cég szerint a 27 éves énekesnő Artpop című korongjából 258 ezer példány fogyott el a megjelenését követő első héten. Az eladások közel 60 százaléka digitális letöltés volt.

Az idén ezt az erős kezdést csak Justin Timberlake The 20/20 Experience című, márciusban kiadott albuma szárnyalta túl, amely csaknem milliós példányszámban kelt el.

Gaga új albuma mögött Eminem Marshall Mathers LP 2 című lemeze került a heti lista második helyére: a rapper korongjából 210 ezer példányt kapkodtak szét a rajongók a megjelenés hetében.

Az Artpop az extravagáns énekesnő második olyan stúdiólemeze pályafutása során, ami a Billboard-lista csúcsán tudott nyitni. Gagának korábban 2011-ben sikerült nagyot robbantania: akkor Born This Way című lemezéből több mint egymillió darab fogyott el a startnál.

A Billboard ismertetése szerint az elmúlt héten összesen 5,4 millió lemezt értékesítettek az Egyesült Államokban, ami öt százalékos visszaesést jelent 2012 ugyanezen időszakához képest. A letöltések száma 19,9 millió volt, ami a tavalyi adathoz képest 10 százalékos csökkenést jelent.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik