Szórakozás

Lady Gaga bevallotta, hogy drogfüggő

Lady Gaga (Lady Gaga, New York)
Lady Gaga (Lady Gaga, New York)

Eleinte testi-lelki fájdalmak ellen használta, ma már nehezen tud fű nélkül alkotni.

Az eddig sem volt titok, hogy Lady Gaga olykor marihuánát fogyaszt; most azonban az énekesnő egy rádióműsorban bevallotta: előfordult olyan is, hogy egy nap 15-20 szál füves cigit is elszívott. Elmondása szerint szorongás ellen és öngyógyító célzattal vette magához a könnyűdrogokat – csípőbetegsége alatt sokat szenvedett és így próbálta tompítani a fájdalmakat.

Na meg persze ott vannak a karrierrel, az ismertséggel járó lelki és mentális megpróbáltatások és terhek is – ahogy mondja: „híresnek lenni nagyon nehéz” –, amelyeken szintén a kannabisz-származékok segítségével próbált enyhíteni (sőt nem csak azokkal: kipróbált más kábítószereket is).

Gaga ma már kevesebbet szív, és minden vágya, hogy zenét is csak tudatmódosítóktól mentes állapotban írjon, ugyanis – saját bevallása szerint – az elmúlt időszakban csak szer hatása alatt jött elő a kreativitása.

A Mariska-dream team

A toxikológusok rendre kapudrogként, indítódrogként tekintenek a marihuánára, ami erős érzelmi kötődést tud kiépíteni, és könnyen okoz érzelmi kiégést. Ez biztos így is van, de azért a szer nem minden használója lép rá a társadalmi ellehetetlenülés útjára.

Íme egy lista híres marihuánahasználókról – nem kevés sikeres ember, sőt páran közülük as világ leghatalmasabb országát is igazgatták-igazgatják:

Oliver Stone, Robert Downey Jr., Madonna, Johnny Depp, Matt Damon, Susan Sarandon, Angelina Jolie, Morgan Freeman, Jennifer Aniston, a CNN tulajdonosa, Ted Turner, Brad Pitt, George Clooney, George W. Bush, Bill Gates, Soros György, John Kerry, Bill Clinton, Oprah Winfrey és Barack Obama.

De hát nem minden borfogyasztóból válik alkoholista sem. A mérték – ahogy oly sokszor – itt is kulcsszó. (Ez azonban nem akar felhívás lenni drogfogyasztásra – csupán egy érdekes adalék. Robert Downey Jr-nak pl. azért meggyűlt a baja a függőségével, a szerekkel.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik