Kultúra

Színház füsttel és lecsóval

Szinhaz-a-lecso-alatt(4)(960x640).jpg (1)
Szinhaz-a-lecso-alatt(4)(960x640).jpg (1)

Zenés-táncos mulatsággal, divatbemutatóval, kulisszajárással, fotósarokkal, játékokkal és finom lecsóval várják a színházbarátokat a szeptember 28-ai évadnyitó mulatságra.

A hagyományokhoz híven idén is csatlakozik a Vörösmarty Színház a Lecsófőző Vigassághoz.

Fotó: nzp

A színház lecsófőző csapata reggel 9-kor üt tábort a tavalyi helyen, az Országzászló térrel szemben. Szombaton délelőtt a színházban is beindul a mulatság. 10 órától a színház előtt szilvásgombócos-célbadobó játékkal várják a kicsiket és nagyokat, lesz arcbebújtatós paraván, melynek segítségével bárkit a bakterházba varázsolnak, a színházrajongók pedig tesztelhetik, mennyit tudnak a színházról – őket totóval várják.

11 órától Gáspár Sándorral, 15 órától pedig Tűzkő Sándorral kulisszajárást indítanak. Aki részt szeretne venni a bejáráson, részvételi szándékát a jatek@vorosmartyszinhaz.hu e-mail címen jelezheti (névvel, létszámmal és kiválasztott időponttal együtt).

Fotó: nzp

16 és 18 óra között a színház előcsarnokában fotósarok várja azokat, akik szívesen belebújnának a legszebb jelmezekbe, és díszletek és kellékek között fotózkodna.

A színház előtt ismét felépül a színpad, ahol 14.30-tól zenés-táncos összeállítással kedveskednek a színházbarátoknak. A Megadance tánccsoport bemutatót tart, fellép a Hungarikum együttes, Lábodi Ádám és zenekara Radnay Csillával, ismét hallhatjuk A dzsungel könyve legnépszerűbb dalait, Váradi Eszter Sára, Závodszky Noémi és Keller János pedig zenés összeállítással várja a nagyérdeműt, sőt, egy igazi színházi divatbemutatót is tartanak. A hagyományokhoz híven idén is lesz játék: aki helyesen válaszol Makranczi Zalán műsorvezető kérdéseire, belépőt nyerhet az új évad előadásaira.

Fotó: nzp

A Pelikán Kamaraszínházban 17 órakor tartják a Cyber Cyrano című előadás bemutatóját, 19 órától pedig a nagyszínpadon Indul a bakterház!

A jegyiroda egész nap, 10-től 19 óráig nyitva tart.

14.10-től a városi nagyszínpadon Váradi Eszter Sára és Keller János operettslágereket énekel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik