alba-volan(210x140)(1).jpg (alba volan, )
Belföld

Változik a forgalmi rend a Lecsófőző Vigasság idején

Az autóbuszok is terelő útvonalon járnak majd.

Több mint 650 bográcsban fő majd a lecsó a IX. Fehérvári Lecsófőző Vigasság rendezvényén, a hétvégén. A programok idejére több helyen változik a forgalmi rend.

Szeptember 26-án, csütörtökön 08.00 órától szeptember 29-én, vasárnap 08.00 óráig nem lehet behajtani a Táncsics Mihály utcába. Az ott élő autótulajdonosokat arra kérik, hogy gépkocsijukkal pénteken 22.00 óra után már ne hajtsanak be az utcába.

Péntek 22.00 órától, vasárnap 08.00 óráig lezárják a Várkörutat. A Budai út – Várkörút csomópontban jelzőlámpák irányítják a forgalmat.

A Dózsa György téren, a csomópontban kikapcsolják a lámpákat. A Móri út – Szekfű Gyula utca útvonalon, mindkét forgalmi irányban szűkített sávokon közlekedhetnek az autósok.

A Mátyás király körutat lezárják az Ybl Miklós utcánál. A Zichy liget végében lévő útszakasz a Mészöly Géza utca folytatásában kétirányú lesz, a Megyei Bíróság előtti oldalán továbbra sem lehet megállni és várakozni. A Mészöly Géza utca – Malom utca – Zichy liget csomópontot az ügyvédsor felöl lezárják.

A Dózsa György út és Ányos Pál utca közötti összekötő útszakaszon tilos megállni és várakozni a helyközi autóbuszjáratok kanyarodása miatt. Az útszakasz egyirányú lesz a Dózsa György tér irányából a III. Béla király tér felé.

Ideiglenesen kétirányú lesz a forgalom a Kígyó utcában, az érintett szakaszt a Várkörút felől nem lehet megközelíteni. Lezárják a Rákóczi utcát a Várkörút és a József Attila utca között.

A Kégl György utca forgalmát a SKÁLA Áruháznál visszafordítják a Távírda utcára.

Petőfi utcát lezárják a Várkörút és a Kossuth utca között. Az Árpád Fürdő Várkörút melletti parkolója, a Lakatos utca, az Országzászló tér, a Marosi Arnold utca, a Bástya utca, a Basa utca, a Rózsa utca, a Fő utca, a Wathay Ferenc utca zárva lesz a járműforgalom elől. Az ott élő autótulajdonosokat arra kérik, hogy gépkocsijukkal pénteken 22.00 óra után már ne hajtsanak be az utcába.

Pénteken 18.00 órától vasárnap 23.00 óráig megállni és várakozni tilos: Mátyás király körúton, az Ady E. u. és a Zeneiskola között, Ady Endre utca teljes hosszában, Zichy ligetben, a Mátyás király körúttól a Mészöly G. utcáig, a Jávor Ottó téri parkolóban, az Országzászló tér mindkét ágán, a Bástya utca vonala és a Fő utca között valamint a Marosi Arnold utca Fő utcai becsatlakozásában.

Pénteken 18.00 órától, szombaton 12.00 óráig megállni és várakozni tilos a József Attila. – Rákóczi utcai parkoló (SKÁLA parkoló) Rákóczi utca felőli lezárt részén. Az autótulajdonosokat arra kérik, hogy autóikkal pénteken 18.00 óra után már ne parkoljanak ott.

A forgalmirend-változás érinti az Alba Volán Zrt. járatait is

Szombat éjféltől vasárnap 4.00 óráig teljes hosszában lezárják a Várkörutat (Mátyás király körút – Budai út között), a Rákóczi utcának a Várkörút – József A. u. közötti szakaszát, valamint a Mátyás király körút Zichy liget – Fő u. közötti szakaszát. (A Zichy liget mögötti utcában a kétirányú forgalom biztosított).

Fenti forgalomkorlátozások esetén szombaton – egész nap (üzemkezdettől – üzemzárásig) a forgalomkorlátozásban érintett távolsági-, és helyközi járatok:

Mór-, valamint Zámoly irányából/irányába közlekedő távolsági-, és helyközi járatok a Móri út (Havranek J. u.) – Zichy liget – Mészöly G. u. – Palotai út terelőútvonalon közlekednek.

Az Autóbusz-állomás irányába közlekedő járatok a III. Béla király tér elnevezésű megállóhely helyett a Mészöly G. utcában, a Sár u. kereszteződés után kialakított ideiglenes megállóhelyen állnak meg.

A Mór/Zámoly irányába közlekedő járatok a III. Béla király téren a helyközi megállóban állnak meg.

A Lovasberény irányából/irányába közlekedő helyközi járatok a Dózsa Gy. út – Zichy liget – Mészöly G. u. – Palotai út terelőútvonalon közlekednek.

A forgalomkorlátozásban érintett helyi járatok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

A „26″, „26A”és „38″-as autóbuszvonal járatai mindkét irányban Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget – Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u.
Kimaradt megállóhely:
– Ybl M. ltp.

„17″-es autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:
Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget – Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u. – Széna tér – Király sor
Kimaradt megállóhelyek:
– Szabadságharcos út
– Ybl M. ltp.
– Múzeum
– Fehérvár Áruház
– Széna tér (Csak a Szedreskerti ln. irányba közlekedő járatokat esetében, mivel az autóbuszok a Rákóczi u.-ban lévő megálló helyett a Széna téren kialakított megállóhelyen állnak meg.)

„23″-as jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:
Széchenyi u. – Budai út
Kimaradt megállóhelyek:
– Várkörút
– Fehérvár Áruház
– Széna tér (Videoton Ipari Park irányba)

„24″-es és „25″-ös jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:
Széchenyi u. – Budai út – József A. u. – Rákóczi u.
Kimaradt megállóhelyek:
– Várkörút
– Fehérvár Áruház (Csak a Jancsár u. irányába közlekedő járatok esetében, mivel az autóbuszok a Rákóczi u.-ban lévő megállóhely helyett a József A. u.-ban lévő megállóhelyen állnak meg.)

„33″-as és „34″-es jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala:
Gáz u. – Széna tér – Szekfű Gy. u. – Dózsa Gy. út – /Eredeti útvonal/– Fecskepart /Eredeti útvonal/– Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u. – Széna tér – Gáz u.

Kimaradt megállóhelyek:

„33″-as járatok esetében:
– Széna tér (Az autóbuszok a Rákóczi u.-ban lévő megállóhely helyett a Széna téren kialakított megállóhelyen állnak meg.)
– Fehérvár Áruház
– Múzeum
– Várkörút
– Prohászka O. utca
– Prohászka O. templom

„34″-es járatok esetében:
– Prohászka O. templom
– Prohászka O. u.
– Várkörút
– Múzeum
– Fehérvár Áruház

„35″-ös jelzésű autóbuszjáratok módosított útvonala mindkét irányban:
Prohászka O. u. – Budai út – József A. u. – Rákóczi u.
Kimaradt megállóhelyek:
– Várkörút
– Fehérvár Áruház (Csak a Vasútállomás irányába közlekedő járatok esetében, mivel a járatok a Rákóczi u.-ban lévő megállóhely helyett a József A. u.-ban lévő megállóhelyen állnak meg.)

Az érintett helyi autóbuszjáratok a terelőútvonalon rendszeresített valamennyi autóbusz-megállóhelyen megállnak. A belső végállomás felé közlekedő „17″, „26, „26A” és „38″-as jelzésű járatok a Mészöly G. utcában, a Sár u. kereszteződés után kialakított ideiglenes megállóhelyen is megállnak.

A terelés miatt a menetrendben meghirdetett időpontoktól pár perces eltérés lehetséges.

A programok szervezői arra kérik a rendezvények látogatóit, hogy a rendezvényterületeket lehetőleg gyalogoson közelítsék meg, és a torlódások elkerülése érdekében a távolabbi parkolókat, vagy a közösségi közlekedést használják.

Ajánlott videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.